Tuo tarpu Japonijos pakrančių apsaugos pareigūnai ieško per taifūną jūroje dingusio gyvulius plukdančio laivo.

Taifūnas „Maysak“ sausumą pasiekė anksti ketvirtadienį Pusane pietinėje pakrantėje, kur vartė šviesoforus ir medžius, užliejo gatves.

Viena moteris žuvo stipriam vėjo gūsiui išdaužus jos buto langą Pusane. Septintą dešimtį metų einantis vyras buvo sužeistas, kai vėjas ant jo nuvertė lauke stovėjusį šaldytuvą.

Daugiau kaip 2,2 tūkst. žmonių buvo evakuoti, o maždaug 270 tūkst. būstų pietiniuose regionuose liko be elektros. Iki ketvirtadienio ryto elektros tiekimas buvo atkurtas maždaug 199,4 tūkst. šių būstų.

Buvo atšaukta daugiau kaip 950 vidaus skrydžių, sustabdytas traukinių eismas kai kuriuose pietiniuose ir rytiniuose regionuose.

„Maysak“ judėjo rytiniu Korėjos pusiasalio pakraščiu Japonijos jūros link. Jo vėjo gūsių greitis siekė 140 km per valandą.

Maždaug 3 val. Grinvičo (6 val. Lietuvos) laiku „Maysak“ vėl turėjo pasiekti sausumą – Šiaurės Korėjoje ties Kimčeku.

Stichinės nelaimės dažniau padaro didesnę žalą Šiaurės Korėjoje, kur infrastruktūra yra prasta, o iškirtus miškus kalnų šlaituose kyla didesnis potvynių pavojus.

Šiaurės Korėjos oficialioji naujienų agentūra KCNA pranešė, kad tikrinami pastatai, keliai, geležinkeliai, pasėliai ir kanalizacijos sistemos, į saugias vietas nukreipti žvejybiniai laivai, taikomos „skrupulingos“ apsaugos priemonės elektrinėms.

„Maysak“ yra antras per savaitę taifūnas, užklupęs Korėjos pusiasalį. Praėjusią savaitę taifūnas „Bavi“ pusiasalyje apgadino pastatų ir pasėlių, bet žmonių, regis, nežuvo.

Šiaurės Korėjos valstybinė žiniasklaida parodė reportažų apie potvynius rytinės pakrantės miestuose Vonsane ir Tančone, bet apie jokius nukentėjusius žmones pranešimų kol kas nebuvo.

Japonijos pakrančių apsauga ieško dingusio laivo su 42 žmonių įgula, kuris plukdo 5,8 tūkst. karvių. Laivas audringoje jūroje prie vienos pietinės Japonijos salos pasiuntė nelaimės signalą. Gelbėtojai jūroje išgelbėjo vieną šio laivo įgulos narį, bet daugiau informacijos kol kas nebuvo.

Antradienį „Maysak“ padarė nedidelę žalą Japonijos Okinavos saloje.

Tuo tarpu kita virš Ramiojo vandenyno susiformavusi audra juda į šiaurę ir iki savaitgalio turi pasiekti sausumą. Atogrąžų audra „Haishen“, kurios vėjų greitis siekia 90 km per. val., gali sustiprėti prieš pasiekdama pietines Japonijos salas. Pirmadienį audra turėtų užklupti Korėjos pusiasalį.