Tas vyriškis, žiniasklaidoje įvardijamas kaip Vadimas Krasikovas, yra kaltinamas praeitų metų rugpjūčio 23 dieną nušovęs čečėnų kilmės Sakartvelo pilietį Berlyno centre esančiame parke.

Prokororai mano, kad šį nužudymą užsakė Maskva.

„Kaltinamasis įtariamas veikęs Rusijos centrinės vyriausybės institucijų pavedimu, – sakė teismas. – Tam, kad gautų už tai atlygį arba dėl to, kad jį ir užsakovus vienijo tie patys motyvai“.

Nužudytasis, buvęs čečėnų kovotojų vadas, vadinamas Tornike K., buvo nušautas dviem šūviais į galvą iš nedidelio atstumo Tyrgarteno parke, vos už kelių minučių kelio nuo Vokietijos parlamento ir kanclerės būstinės.

Žudikas prie aukos privažiavo dviračiu iš už nugaros ir šovė Tornikei K. į liemenį iš pistoleto „Glock 26“ su garso slopintuvu, nurodė prokurorai.

Aukai nukritus ant žemės, įtariamasis paleido dar du šūvius į galvą, nuo kurių kartvelas žuvo vietoje.

Birželio mėnesį pateikdami oficialius kaltinimus Vadimui K. prokurorai žmogžudystės užsakymu apkaltino Maskvą. Rusijos ambasadorius Berlyne kaltinimus pavadino „neturinčiais pagrindo“.

Ši byla atšaldė Vokietijos ir Rusijos santykius, kuriuos dar labiau apsunkino įtariamas Rusijos opozicionieriaus Aleksejaus Navalno apnuodijimas. Balsingas Kremliaus kritikas buvo atskraidintas į Vokietiją ir šiuo metu yra Berlyno klinikoje „Charite“ komos būsenos.

Vokietijos vyriausybė trečiadienį pareiškė, kad A. Navalnui atlikti tyrimai parodė, jog jis buvo apnuodytas kovine nervus paralyžiuojančia medžiaga „Novičiok“.