„Aš esu Lenkijoje, dalyvauju ekonominiame forume. Šis forumas vienija didžiausių Centrinės ir Rytų Europos bendrovių vadovus, taip pat diplomatus ir šių šalių atstovus. Jokioj bagažinėj aš sienos nekirtau. Ją perėjau gana oficialiai per tarptautinę perėją“, – sakė P. Latuška naujienų agentūrai „Interfax“.

P. Latuška taip pat planuoja surengti virtinę susitikimų Lenkijos vyriausybėje, o vėliau vykti į Vilnių.

„Vilniuje suplanuota virtinė susitikimų Užsienio reikalų ministerijoje, taip pat parlamente. Be to, planuoju susitikti su Lenkijos ir Lietuvos atstovais Europos Parlamente. Susitikimas su Sviatlana Cichanouskaja kol kas nesuplanuotas“, – sakė jis.

P. Latuška penktadienį Vilniuje turėtų susitikti su užsienio reikalų ministru Linu Linkevičiumi ir lankytis Seime, BNS sakė ministerijos ir parlamento atstovai.

P. Latuška taip pat žada imtis Jankos Kupalos nacionalinio akademinio teatro trupės darbo organizavimo. Trupė savo noru paliko teatrą po to, kai P. Latuška buvo atleistas iš teatro direktoriaus pareigų.

„Pasibaigus forumui ir sudalyvavęs suplanuotuose susitikimuose aš grįšiu į Minską“, – sakė jis.

Tuo metu Koordinacinė taryba sako, kad Baltarusijos valdžia daro spaudimą P. Latuškai.

„Mes manome, kad vakarykščiai Aliaksandro Lukašenkos pareiškimai yra tiesioginiai grasinimai Pavelui. Jam daromas beprecedentis spaudimas“, – pareiškė tarybos atstovas Antonas Rodnenkovas.

A. Lukašenka antradienį pareiškė manantis, kad buvęs diplomatas, kultūros ministras bei Jankos Kupalos nacionalinio akademinio teatro direktorius P. Latuška „peržengė raudoną liniją“, kai „persimetė“ į Koordinacinę tarybą. Jis teigė, kad opozicionieriui teks „atsakyti pagal įstatymą“.

Baltarusiją jau ilgiau kaip tris savaites krečia protestai nuo rugpjūčio 9-ąją įvykusių prezidento rinkimų, kurių laimėtoju buvo paskelbtas autoritarinis lyderis A. Lukašenka, vadovaujantis šaliai nuo 1994 metų. Opozicija ir Vakarų šalys šiuos rinkimus laiko suklastotais.

Pagrindinės A. Lukašenkos varžovės S. Cichanouskajos šalininkai įkūrė Koordinacinę tarybą, kurios tikslas yra valdžios perdavimas surengiant naujus rinkimus. S. Cichanouskaja šiuo metu yra Lietuvoje.