Baltarusijos valdžia turi leisti įvažiuoti į šalį arkivyskupui T. Kondrusiewicziui, kad jis galėtų rūpintis savo ganomaisiais per nesiliaujančius protestus. Jis ir visa baltarusių tauta turi turėti galimybę naudotis savo pagrindinėmis laisvėmis, taip pat ir tikėjimo laisve“, - parašė tviteryje Amerikos diplomatijos vadovas.

Savo ruožtu JAV Valstybės departamento spaudos tarnybos vadovė Morgan Ortagus taip pat tviteryje pavadino draudimą įvažiuoti metropolitui į Baltarusiją „baimės aktu, kenkiančiu laisvės idealams“.

Kaip sakė antradienį žurnalistams Baltarusijos VRM Pilietybės ir migracijos departamento viršininkas Aleksejus Begunas, žinyba aiškinasi, kodėl T. Kondrusiewiczius buvo neįleistas į šalį.

Rugpjūčio 31 d. Baltarusijos pareigūnai, nenurodydami priežasčių, neleido Katalikų bažnyčios hierarchui, kuris yra Baltarusijos pilietis, įvažiuoti į šalį. Pasak A. Beguno, jis tikisi, kad šis „nesusipratimas bus ištaisytas artimiausiu metu“.

Anksčiau Baltarusijos prezidentas Aliaksandras Lukašenka pareiškė, kad metropolitas Lenkijoje „gavo tam tikrų užduočių“, todėl jis nebuvo įleistas į šalį.