Vidaus reikalų ministras Suleymanas Soylu sakė, kad sulaikytas IS Turkijoje „vadinamasis emyras“ Mahmutas Ozdenas.

Policija konfiskavo įtariamojo kompiuterį ir kitos „skaitmeninės medžiagos“, kuri parodė, kad šiai grupuotei vadovauta iš „Irako arba Sirijos“ ir kad ji planavo grobti turkų politikus, norėdama išvežti juos į Siriją. Pasak ministro, grupuotė taip pat planavo atakuoti įvairias kompanijas.

Areštuoti M. Ozdeną padėjo informacija, gauta iš IS kovotojo, kuris praėjusį mėnesį buvo sulaikytas per reidą Stambule ir, kaip pranešama, planavo „sensacingą“ ataką šiame mieste, žurnalistams sakė S. Soylu. Jis pridūrė, kad operacijos prieš grupuotę tęsiamos.

Stambulo policija vėliau pranešė, kad per reidus taip pat buvo sulaikyta 11 su M. Ozdenu susijusių žmonių, kuriems buvo įsakyta vykdyti atakas keliose Turkijos provincijose.

Pasak policijos, M. Ozdenas buvo sulaikytas pietiniame Adanos mieste. Antradienį jis stojo prieš teismą, kuris nurodė oficialiai jį areštuoti ir sulaikyti iki bus pateikti kaltinimai.

Turkijoje per pastaruosius penkerius metus IS kovotojai įvykdė virtinę išpuolių, įskaitant ataką viename Stambulo naktiniame klube 2017-ųjų sausio 1-ąją, kai žuvo 39 žmonės, daugiausia užsieniečiai.

Praėjusį mėnesį policija šalies šiaurės vakaruose esančioje Bursos provincijoje taip pat sulaikė įtariamą IS kovotoją, galimai planavusį išpuolį prieš policijos nuovadą.