Šiemet koronaviruso protrūkiui smogus Europai, Ispanija buvo viena iš labiausiai viruso paveiktų valstybių, tačiau itin griežtas karantinas padėjo suvaldyti tolimesnį plitimą.

Vis dėlto, birželio pabaigoje nustojus galioti karantino priemonėms, užsikrėtimo atvejų vėl ėmė daugėti, ypač Madride. Dauguma naujų COVID-19 atvejų siejami su naktiniu gyvenimu ir socialinių susibūrimų atnaujinimu.

„Baiminamės dėl visuomenės sveikatos padėties ir viruso plitimo Madride“, – interviu su naujienų radijui „Ser“ metu sakė P. Sanchezas.

Premjeras taip pat pabrėžė, kad „kai kurios“ vietos valdžios, kurių jis tiesiogiai neįvardijo, turėtų plėsti savo galimybes susekti koronavirusu užsikrėtusius asmenis ir gerinti kovos prieš virusą „strateginius pajėgumus“.

Centrinė Ispanijos valdžia praėjusią savaitę skyrė 2 tūkst. kariškių, kad šie regioninėms valdžioms padėtų susekti žmones, kurie turėjo kontaktą su COVID-19 susirgusiais asmenimis.

Kol kas kariškių pagalbos paprašė 11 iš 17 regioninių valdžių, teigė premjeras.

Nuo penktadienio Ispanijoje buvo patvirtinta daugiau nei 23 tūkst. naujų COVID-19 atvejų, pirmadienį spaudos konferencijos metu teigė nepaprastosios sveikatos padėties valdymo grupės vadovas Fernando Simonas. Bendras COVID-19 atvejų skaičius šalyje atitinka 462 858.

25 proc. visų pastarosiomis septyniomis dienomis Ispanijoje į ligonines paguldytų asmenų gyvena Madride. Regione užfiksuota beveik pusė visų Ispanijoje patvirtintų mirties nuo COVID-19 atvejų, kurių skaičius atitinka 141.

Nuo pandemijos pradžios Ispanijoje nuo šios ligos iš viso mirė 29 094 gyventojų.