V. Babarikos teigimu, atėjo laikas paskelbti, kad kova tęsiasi, o tam kuriama nauja forma, suteiksianti galimybę suvienyti visus šalininkus. Jis kalba apie partijos arba judėjimo kūrimą, kurių tikslai būtų konstitucinių reformų įvedimas, ekonomikos plėtojimas, pastangos, kad žmonės turėtų galimybių rodyti pilietinę iniciatyvą.

V. Babarika pabrėžia – nepaisant pralaimėjimo rinkimuose, būtina kurti tokį judėjimą.

Toliau M. Kolesnikova pasakoja, kad jie steigia politinę partiją „Kartu“. Ji pabrėžė, kad per pastaruosius tris mėnesius sukurta daugiau nei per praėjusius 26 metus. Šiuo metu šalį ištikusi politinė, socialinė ir ekonominė krizė, o „mes kartu žinome, kaip iš šios krizės išeiti“.

Šimtai ir tūkstančiai baltarusių, talentingų profesionalų pasirengę prisiimti atsakomybę ir kartu kurti naują Baltarusiją. Artimiausiu metu bus pateikti dokumentai registravimui. Mes susivienysime ir būsime dar stipresni. Kartu mes laimėsime!“ – pareiškė M. Kolesnikova.

„Mes suprantame, kad atėjo laikas paskelbti apie mūsų kovos tęsinį, tačiau esant tam tikrai organizacinei formai, kuria galėtume suvienyti visus šalininkus“, – vaizdo įraše sakė V. Babarika.

„Pagrindiniai tikslai ir uždaviniai, kurių mes norime, yra tie, kad šis judėjimas spręstų. Pirma – įvykdyti konstitucinę reformą. Tai yra svarbiausia užduotis šiandien“, – pabrėžė jis.

Antroji partijos užduotis bus pilietinių iniciatyvų suvienijimas, sakė V. Babarika.

Jo štabo vadovė Maryja Kalesnikava pareiškė: „Šiandien skelbiame apie politinės partijos „Kartu“ įkūrimą.“

„Per pastaruosius tris mėnesius visi kartu nuveikėme daugiau nei per pastaruosius 26 metus. Kartu kovojome ir toliau kovojame už laisvę ir savo ateitį. Šiandien mes formuojame naują, sąmoningą ir atsakingą Baltarusijos visuomenę. Atsiranda naujų iššūkių ir prašymų ir į juos būtina reaguoti. Šalyje – politinė ir socialinė-ekonominė krizė. Ir mes kartu žinome, kaip iš šios krizės išeiti“, – sakė M. Kalesnikava.

Ji nurodė, kad artimiausiu metu bus pateikti dokumentai naujajai partijai įregistruoti.

Tuo metu Baltarusijos opozicijos Koordinacinė taryba nepakeis savo darbo formato, nepaisant partijos „Kartu“ sukūrimo, pirmadienį naujienų agentūrai „Interfax“ sakė tarybos spaudos tarnyba.

„Taryba nėra politinė partija, o Viktoro Babarikos štabas kuria politinę partiją. Tarybos forma niekaip nesikeičia“, – teigė jos spaudos tarnyba.

Ji nurodė, kad iniciatyva dėl naujos politinės jėgos buvo suderinta su tais Koordinacinės tarybos „prezidiumo nariais, su kuriais buvo įmanoma, atsižvelgiant į objektyvias aplinkybes“.

Primename, kad kiek anksčiau spaudos konferencijoje Pavelas Latuška pareiškė – atėjo metas kurti visuomeninį judėjimą ant Koordinavimo tarybos pagrindo.

„Dažnai keliamas klausimas apie koordinavimo tarybos, kaip instituto, teisėtumą. Tikriausiai turėtume pagalvoti apie sukūrimą užregistruoto visuomeninio judėjimo, į kurį turėtų įeiti įvairių socialinių grupių atstovai, kad pademonstruotume valdžiai – yra subjektas deryboms“, – teigė P. Latuška.