Vokietijos užsienio reikalų ministras Heiko Maasas, kalbėdamas Prancūzijoje ambasadoriams Paryžiuje, teigė, kad Europai reikia „konstruktyvių“ santykių su Rusija dėl paties Senojo žemyno saugumo, tačiau dabar esą tapo akivaizdu, kad virš dvišalių santykių pakibo „tamsūs debesys“.

„Žinoma, tikimės, kad Rusija labiau prisidės prie A. Navalno atvejo išaiškinimo, nei prisideda dabar“, – kalbėdamas šalia Prancūzijos užsienio reikalų ministro Jeano-Yveso Le Driano.

Penktadienį Berlyno „Charite“ ligoninė, kurioje gydomas A. Navalno, pranešė, kad pastebimas nedidelis jo būklės pagerėjimas, tačiau 44-erių opozicionierius vis dar ištiktas mediciniškai sukeltos komos ir prijungtas prie deguonies aparato.

A. Navalno būklė staigiai pablogėjo skrydžio iš Tomsko į Maskvą metu. Iš pradžių jis buvo gydytas Omsko ligoninėje, tačiau vėliau nuskraidintas į Berlyną.

A. Navalną ištyrę Berlyno ligoninės medikai tikino manantys, kad jis buvo apnuodytas medžiaga, kuri inhibituoja fermentą cholinesterazę. Cholinesterazės inhibicija yra dažna nervus paralyžiuojančių medžiagų požymis.

A. Navalno bendražygiai teigia, kad nuodų galėjo būti įmaišyta į jo gertą arbatą Tomsko oro uoste.

Savo ruožtu Omsko gydytojai tvirtino neaptikę nuodų pėdsakų A. Navalno organizme, o Kremlius atmeta tarptautinės bendruomenės raginimus ištirti opozicionieriaus apnuodijimą.