Indų gynybos ministerijos pareiškime teigiama, jog keli incidentai įvyko Ladako rytuose šeštadienio vakarą, tačiau nenurodoma, ar įvyko naujų susirėmimų.

Kinijos liaudies išlaisvinimo armijos (LIA) kariai „vykdė provokuojančius karinius manevrus, siekdami pakeisti status quo“ pasienyje, pažymima pareiškime.

Jame priduriama, kad abi šalys pirmadienį vykdo karines derybas.

Birželio 15 dieną abiejų valstybių kariai įsivėlė į muštynes, per kurias žuvo 20 Indijos karių. Kinija taip pat pripažino, kad neteko karių, bet nepateikė konkretaus skaičiaus.

Naujasis Delis ir Pekinas kaltina vienas kitą dėl atsinaujinusios įtampos pasienyje, kur Indija ir Kinija 1962 metais kariavo, o nuo to laiko įsivelia į mažesnio masto incidentus.

Kinų ir indų ginkluotosios pajėgos po birželį įvykusių kautynių pasiuntė į regioną dešimtis tūkstančių karių. Tačiau jų karinės ir diplomatinės derybos, regis, atsidūrė aklavietėje.

Indijos pareiškime teigiama, jog Kinijos kariai „pažeidė sutarimą“ mažinti įtampą pasienyje.

„Indijos kariai užkirto kelią šiai LIA veiklai pietiniame Bangongo druskoežerio krante, ėmėsi priemonių mūsų pozicijoms sustiprinti ir Kinijos ketinimams vienašališkai pakeisti faktinę padėtį sužlugdyti“, – nurodė Gynybos ministerija.

„Čušule vyksta brigados vadų lygio pasienio susitikimas, skirtas išspręsti problemas“, – pridūrė institucija.