Banketams naudojamas dviejų aukštų pastatas sugriuvo šeštadienį ryte Šansi provincijos Siangfeno apskrityje, švenčiant vieno žmogaus 80-ąjį jubiliejų, pranešė oficialioji naujienų agentūra „Xinhua“.

Gelbėtojai iš restorano „Juxian“ griuvėsių ištraukė iš viso 57 žmones, kurių dešimtys buvo sužeisti, septyni iš jų – sunkiai. Vis dėlto „Xinhua“ pranešė, kad sužeistųjų gyvybei pavojus negresia.

Pasak valstybinio transliuotojo CGTN, gelbėjimo operacija buvo užbaigta anksti sekmadienį.

CGTN portale paskelbtose nuotraukose matyti, kaip gelbėtojai, dėvintys oranžinius kombinezonus ir šalmus, naršo pastato griuvėsius, o ant vienos iš išlikusių sienų vis dar kabo paveikslas. Filmuotoje medžiagoje matyti įgriuvęs stogas ir gelbėtojų technika keliamos nuolaužos.

Transliuotojo duomenimis, gelbėjimo operacijoje dalyvavo 700 žmonių.

Nelaimės priežastis kol kas nežinoma. Centrinės vyriausybės Valstybės Taryba paskelbė prižiūrėsianti provincijos pareigūnų vykdomą tyrimą.

Pastatų griūtys ir tragiškos avarijos statybvietėse Kinijoje nėra retenybė. Dėl to paprastai kaltinamas spartus šalies augimas, verčiantis statybininkus dirbti skubotai ir dažnai nepaisyti saugos taisyklių.

Kovo mėnesį sugriuvus viešbučiui Kinijos pietiniame Čiuandžou mieste žuvo 29 ir buvo sužeisti dar 42 žmonės.

Oficialaus tyrimo metu nustatyta, kad prie pradinio keturių aukštų pastato buvo nelegaliai pristatyti dar trys aukštai, o saugumo vertintojai, neteisėtai bendradarbiaudami su viešbučio savininku, pateikė suklastotas ataskaitas, pranešė valstybinis transliuotojas CCTV.