Baltųjų rūmų atstovas spaudai Juddas Deere'as informavo, kad D. Trumpas antradienį susitiks su Kenošos policija ir „apžiūrės žalą, padarytą pastarųjų riaušių“.

Naują smurtinių protestų bangą Amerikoje išprovokavo praėjusį savaitgalį įvykęs incidentas, kai septynerius metus šio Vinskonsino miesto policijoje dirbantis baltasis pareigūnas iš arti septynis kartus šovė į J. Blake'ą.

Jis buvo pašautas, kai nepakluso policijos reikalavimams ir bandė įsėsti į savo automobilį, kuriame buvo trys jo vaikai.

Šis incidentas išprovokavo pyktį dėl dar vieno atvejo, kai baltieji policininkai pašauna juodaodžius.

J. Deere'as nepasakė, ar D. Trumpas ketina susitikti su J. Blake'o, kuris tapo paralyžiuotas, šeima.

J. Blake'as buvo pašautas vos trys mėnesiai po incidento Mineapolyje, kai afroamerikietis George'as Floydas mirė baltajam policininkui keliu spaudžiant jo kaklą. G. Floydo mirtis išprovokavo didžiausius per kelis dešimtmečius JAV pilietinius neramumus.

D. Trumpas anksčiau šią savaitę paskelbė, kad į Kenošą siunčiamos federalinės teisėsaugos pajėgos ir Nacionalinės gvardijos kariai, siekiant ten „sugrąžinti įstatymą ir tvarką“.

D. Trumpo komentarai aiškiai parodė, kad smurto temos nebus išvengta prezidento rinkimų kampanijoje, iki balsavimo likus kiek daugiau nei dviem mėnesiams.

Jo kampanija daugelyje miestų vykstančius protestus prieš policiją vaizduoja kaip kairiųjų radikalų keliamos grėsmės šaliai iliustraciją.

D. Trumpo varžovas demokratas Joe Bidenas savo ruožtu sakė, kad kalbėjosi su J. Blake'o šeima ir pažadėjo jiems „teisingumą“.