Žiniasklaidos pranešimuose sakoma, kad tūkstančių demonstrantų kolonai judant Minsko centre į aplinkines gatves suvažiavo teisėsaugos struktūrų furgonai sulaikomiems žmonėms pervežti. Milicija, įskaitant specialiąsias pajėgas – OMON, perspėjo susirinkusius, kad akcija yra neteisėta ir ragino žmones skirstyti. Pranešama apie mažiausiai vieną sulaikytą asmenį – vyrą.

Tuo metu „Laisvosios Europos radijas/Laisvės radijas“ (Radio Free Europe/Radio Liberty, RFE/RL) per platformą „Telegram“ informavo, kad buvo sulaikyti jo žurnalistai Alesis Pileckis ir Andrejus Riabčikas.

Baltarusijos žurnalistų asociacija (BŽA) taip pat pranešė, kad sulaikytas Vokietijos visuomeninės televizijos „Deutsche Welle“ korespondentas Pavliukas Bykouskis, bet šis netrukus buvo paleistas.

Trumpam taip pat buvo sulaikytas Rusijos laikraščio „Komsomolskaja pravda“ fotografas Sviatoslavas Zorkis.

„Iki izoliatoriaus neprivažiavom. Paleido kaip akredituotą žiniasklaidos fotonaujienų korespondentą. Patarė daugiau nefotografuoti“, – per socialinius tinklus parašė jis.

BAŽ nurodė, kad šiuo metu nepavyksta susisiekti su dviem televizijos „Belsat“ žurnalistais – Aliaksandru Liubenčuku ir Dzmitrijumi Mickevičiumis. Asociacija kėlė prielaidą, kad jie sulaikyti.

Minsko metropoliteno spaudos tarnyba savo ruožtu informavo, kad buvo uždarytos keturios metropoliteno stotys ir kad traukiniai jas kerta nesustodami.

Baltarusijoje jau daugiau beveik tris savaites tęsiasi masiniai protestai prieš rugpjūčio 9-ąją įvykusių prezidento rinkimų rezultatus. Oficialiai rinkimų nugalėtoju buvo paskelbtas dabartinis prezidentas Aliaksandras Lukašenka, kuris šiame poste dirba nuo 1994 metų. Pagal CRK patvirtintus skaičius, A. Lukašenka gavo 80,1 proc., o jo pagrindinė varžovė Sviatlana Cichanouskaja – 10,12 proc. balsų. Opozicija ir Vakarų šalys tvirtina, kad rezultatai buvo suklastoti.