Atvykti į šalį galės tik Vengrijos piliečiai, o užsieniečiai tai galės padaryti tiki turėdami svarią priežastį. Dauguma naujų infekcijų Vengrijoje nustatyti po užsikrėtimų užsienyje, sakė vyriausybės atstovas Gergely‘is Gulyasas.

„Nuo rugsėjo 1-osios užsienio šalių piliečiams nebus leidžiama atvykti į Vengrijos teritoriją. Vengrijos piliečiai, grįžtantys iš užsienio, privalės karantinuotis 14 dienų arba pateikti du neigiamus testus [dėl koronaviruso]", – pareiškė premjero Viktoro Orbano administracijos vadovas.

„Epidemiologinė šalių klasifikacija panaikinta. Vengrija – „žalia“, visos kitos šalys tapo „raudonos“, – žurnalistams sakė G. Gulyasas ir pridūrė, kad dauguma naujų užsikrėtimo atvejų yra įvežtiniai.

Jis nurodė, kad vyriausybė vėliau paskelbs apie išimtis, pavyzdžiui, dėl diplomatų. Sienas planuojama uždaryti mėnesiui, sakė G. Gulyasas.

10 mln. gyventojų turinčioje Vengrijoje ketvirtadienį pranešta apie 132 naujas infekcijas per 24 valandas. Šiuo metu čia uždarose viešose patalpose, išskyrus barus ir restoranus, galioja reikalavimas dėvėti kaukes. Taip pat būtina laikytis atstumo.