„Turime būti už daug ką dėkingi“, – per spaudos konferencija sakė gubernatorius Johnas Belas Edwardsas.

„Aišku, kad nepatyrėme absoliučiai katastrofinės žalos, kuri, kaip manėme, buvo tikėtina, remiantis prognozėmis, mūsų turėtomis praeitą vakarą“, – pabrėžė jis.

„Vis dėlto patyrėme didžiulės žalos“, – perspėjo gubernatorius ir pridūrė, kad audra tūkstančių pietinės valstijos gyventojų „gyvenimą apvertė aukštyn kojomis“.

„Laura“ anksti ketvirtadienį pasiekė Luizianos krantus kaip 4-os kategorijos uraganas, vertinant pagal penkiabalę skalę. Slinkdama virš sausumos audra greitai nusilpo iki atogrąžų depresijos

2005 metais siautęs uraganas „Katrina“, pareikalavęs 1,8 tūkst. žmonių gyvybių, sausumą pasiekė kaip 3-os kategorijos audra. Vienintelė kita Luizianą pasiekusi audras, pagal savo vėjų greitį prilygusi „Laura“, buvo Paskutiniosios Salos uraganas, 1856 metais nusinešęs šimtus gyvybių.

Luizianos sveikatos apsaugos departamentas pranešė apie šešias su audra susijusias žmonių mirtis. Pasak J. B. Edwardso, keturi iš šių žmonių žuvo „medžiams nuvirtus ant namų“.

Sveikatos apsaugos tarnybos nurodė, kad dar vienas vyras mirė apsinuodijęs smalkėmis, pasklidusiomis iš elektros generatoriaus jo namuose. Kitas vyras žuvo audrai paskandinus jo laivelį.

„Nerimauju, kad mums toliau vykdant pirmines ir antrines paieškų ir gelbėjimo operacijas rasime daugiau aukų, – sakė gubernatorius. – Tikiuosi ir meldžiuosi, kad to nebus.“

Pasak J. B. Edwardso, valstijoje be elektros liko apie 600 tūkst. vartotojų, taip pat padaryta žalos vandentiekio ūkiui.

„Mūsų laukia daug darbo“, – pripažino jis.

Gubernatorius pridūrė, kad gyventojai netoli vienos chemijos įmonės šalia Leik Čarlzo miestelio buvo perspėti neiti į lauką, kilus gaisrui chloro gamybos padalinyje.