Per incidentą Charkivo srityje netoli Liubotyno miesto „du minėtos visuomeninės organizacijos aktyvistai buvo sužeisti. Įkaitais paimtų žmonių nėra“, sakoma policijos pranešime.

„Įvykio vietoje dirba srities policijos vyriausiosios valdybos vadovybė ir tyrėjų operatyvininkų grupė. Visos aplinkybės nustatinėjamos“, sakoma pranešime.

Internete paskelbtuose vaizdo įrašuose ir nuotraukose matyti kelyje stovintis mikroautobusas „Mercedes“ išdužusiais langais, apsuptas greitosios pagalbos ir policijos automobilių.

Policijos duomenimis, kelyje iš Kijevo į Charkivą ties Liubotynu nežinomi asmenys automobiliu „Mitsubishi“ užblokavo mikroautobusą, vežusį „Patriotai-Už gyvenimą“ narius.

„Tuomet iš automobilio „Mitsubishi“ išėjo keletas žmonių ir trauminio ginklo apšaudė minėtą mikroautobusą, o paskui paspruko savo automobiliu“, – sakoma policijos pranešime.

Tuo metu Charkivo srities skubiosios pagalbos centro vadovas Viktoras Zabašta sakė, kad į ligoninę buvo atvežti trys vyrai, sumušti beisbolo lazdomis ir sužeisti šaudant guminėmis kulkomis.

Partijos „Opozicijos platforma-Už gyvybę“ (OPZŽ) vienas iš lyderių Vadymas Rabinovyčius sakė, kad dalis įtariamųjų užpuolikų jau sulaikyti.

„Dvi iš šešių užpuolikų mašinų sulaikytos. Tai „Azov“ ir „Nacionalinis korpusas“, – per „Facebook“ parašė politikas, turėdamas omeny buvusių savanorių pulko „Azov“ veteranų pilietinę organizaciją ir su ja susijusią ultradešiniąją partiją.

„Važiavo iš Poltavos, kur turėjo užpulti mūsų politinės jėgos vadovus. Nesuspėjo. Pakeliui į Charkivą užpuolė mūsų autobusą“, – nurodė V. Rabinovyčius.

Tarp OPZŽ ir „Azov“ bei „Nacionalinio korpuso“ jau ne kartą yra įvykę konfrontacijų.

Vidaus reikalų ministro pavaduotojas Antonas Heraščenka irgi nurodė, kad policija sulaikė įtariamų mikroautobuso užpuolikų.

„Mašinos, kuriose buvo užpuolikai, nustatytos. Dėl Charkivo srities policijos tikslių ir darnių veiksmų grupė užpuolikų ką tik sulaikyta Charkivo srities Krasnohrado rajone“, – per feisbuką parašė viceministras.

Jis patvirtino, kad du mikroautobusu važiavę buvo sužeisti.

„Politinėms partijoms ir apskritai bet kam Ukrainos konstitucija draudžia turėti bet kokių jėgos grupių. Teisę į teisėta jėgos naudojimą turi tik valstybė Nacionalinė policija griežtai ir principingai reaguos į bet kokias jėgos provokacijas, kad ir kokia politinė jėga būtų jų šaltinis – dešinieji, kairieji, raudonieji ar mėlynieji. Visi asmenys, kalti dėl smurto, bus sulaikyti ir patraukti baudžiamojon atsakomybėn“, – perspėjo A. Heraščenka.

Vidaus reikalų ministras Arsenas Avakovas vėliau savo „Twitter“ žinutėje rašė, kad teisėsauga griežtai reaguos į bet kokį savivaldžiavimą.

„Niekas nežuvo, sužeidimai lengvi, bet kiekvieno iš šios provokacijos dalyvio laukia griežta reakcija. Politikieriams: pasėję smurtą gaus į kaktą nuo Valstybės, be politikos“, – pabrėžė A. Avakovas.