„Šiam konfliktui reikalingas diplomatinis sprendimas... Išankstinės sąlygos šioms deryboms yra šių pratybų rytinėje Viduržemio jūros dalyje sustabdymas“, – žurnalistams Berlyne pareiškė vokiečių užsienio reikalų ministras Heiko Maasas, bandęs tarpininkauti Atėnams ir Ankarai.

Tuo metu Turkija paskelbė, kad iki antradienio pratęsia savo prieštaringai vertinamą išteklių telkinių žvalgymą Viduržemio jūros vandenyse, kuriuos Graikija laiko savais.

Ankara rugpjūčio 10-ąją pasiuntė tyrimų laivą „Oruc Reis“ į vandenis prie Megistės (Kastelorizo) salos, kur Turkija ginčija Graikijos jūrines teises. Šeštadienį ši misija buvo pratęsta, o laivas šią teritoriją turėjo palikti ketvirtadienį.

Abi šalys toje teritorijoje taip pat vykdo karines pratybas. Ketvirtadienį prancūzų pajėgos turėtų prisijungti prie italų, graikų ir kipriečių, rengiančių bendras trijų dienų trukmės oro ir jūrų karines pratybas rytinėje Viduržemio jūros dalyje. Turkija savo ruožtu paskelbė, kad rugsėjo 1–2 dienomis irgi planuoja pratybas prie savo pietinių Viduržemio jūros krantų priešais Kiprą.