Internete paskelbtoje filmuotoje medžiagoje matyti, kaip žmonės bėga Kenošos gatvėmis aidint šūviams, o sužeisti žmonės guli ant žemės.

„Pašauti trys žmonės, vienas žuvo“, – sakė Kenošos apygardos šerifas Davidas Bethas, kurį citavo laikraštis „The New York Times“.

Smurtas prasiveržė šimtams protestuotojų trečią naktį iš eilės piktai protestuojant dėl nufilmuoto incidento, kai baltasis policininkas sekmadienį iki septynių kartų iš arti šovė į Jacobą Blake'ą.

J. Blake'as buvo pašautas, kai nepakluso policijos reikalavimams ir bandė įsėsti į savo automobilį, kuriame buvo trys jo vaikai.

Antradienį vakare mieste buvo mažiausiai viena ginti turtą žadėjusi grupelė, kurią sudarė daugiausia gerai ginkluoti baltieji vyrai.

Kaip rašė „The New York Times“, policija aiškinasi, ar antradienio vakaro šaudymą „nulėmė konfliktas tarp nereguliaria kariuomene pasiskelbusių grupių, saugojusių degalinę, ir demonstrantų“.

Anksčiau kilo susirėmimų tarp demonstrantų grupės ir policijos; protestuotojai šaudė pirotechnikos priemones į policininkus, kurie atsakė guminėmis kulkomis.

Fotografo Alexo Lourie padarytame vaizdo įraše, kurį patvirtino naujienų agentūra AFP, matyti ant žemės sėdintis ir smarkiai kraujuojantis vyras su šautine žaizda rankoje ir prie jo privažiuojantys policininkai, kurie sceną stebėjusiems žmonėms šaukė: „Atsitraukite!“

Pareigūnai padėjo sužeistajam atsistoti.

Kitame įraše matyti vyras, kuris, kaip atrodo, turėjo šautuvą ir pargriuvo ant žemės. Paskui įraše girdisi keli šūviai, matyti iš ten bėgantys žmonės, kurie vienas kitą ragina susirasti priedangą.

AFP reporteris antradienį vakare matė kelis civilius su ginklais. Policininkų mieste buvo nedaug, tik prie teismo rūmų matėsi daugiau Kenošos apygardos šerifo įstaigos pareigūnų.