Gautomis žiniomis, 39 metų parlamentaras jaučiasi gerai, jam nepasireiškia šiai infekcijai būdingi simptomai. Pasak jo spaudos tarnybos, jis dar pirmadienį „izoliavosi ir pradėjo vartoti chlorokviną ir azitromiciną“.

Liepą Covid-19 sukeliama liga persirgo ir pats Brazilijos vadovas. Anot prezidento, jis jautė negalavimą tik pirmosiomis dienomis, o po to pradėjo vartoti hidroksichlorokviną, nors Pasaulio sveikatos organizacija anksčiau priėjo išvadą, kad šis vaistas nedaro teigiamo poveikio gydant koronavirusu užsikrėtusius pacientus. Mėnesio pabaigoje J. Bolsonaras pareiškė esąs pasveikęs.

Be jo, Covid-19 persirgo ir 37 metų pirmoji ponia Michelle Bolsonaro bei jaunesnysis prezidento sūnus 22 metų Jairas Renanas.

Brazilija, kur pirmasis užsikrėtimo koronavirusu atvejis buvo patvirtintas vasario 26 d., užima antrąją vietą pasaulyje pagal infekuotųjų ir mirusiųjų skaičių, nusilesdama tik JAV. Naujausiais duomenimis, šalyje iki šiol patvirtinti 3 622 861 užsikrėtimo koronavirusu atvejis, mirė 115 309 infekuotieji.