Tą vakarą Minsko Kalvariskaja gatvėje, kur vyko taiki protesto akcija, pasirodė dešimtys „Almaz“ kovotojų (Vidaus reikalų ministerijos specialusis antiteroristinis padalinys), kurio bazė yra netoli esančiame rajone.

Vienas iš kovotojų atsistojo 10 metrų atstumu nuo žurnalistų grupės su mėlynomis žiniasklaidos liemenėmis ir nukreipė ginklą į Nataliją.

Kaip galima pamatyti iš vaizdo įrašo - tai nebuvo nelaimingas atsitikimas ir pareigūnas sąmoningai šovė į žurnalistę, rašo portalas.

Anot portalo, žurnalistė Natalija Liubnevskaja sužalojimus jau dvi savaites gydosi ligoninėje. Jai atlikta operacija, tikėtina, kad prireiks ir dar vienos. Neaišku, kiek laiko ji praleis ligoninėje.

Natalija Lubnevskaja dėl įvykio parašė pareiškimą, kuriame reikalavo iškelti baudžiamąją bylą dėl jos kūno sužalojimo. Pirmą kartą saugumo pajėgos į tai atsižvelgė rugpjūčio 12 d., antrą kartą - rugpjūčio 21 d. Redakcija tyrėjams pateikė vaizdo įrašą, kuriame pavaizduotas šūvis.

Pastarąsias dvi savaites Baltarusijoje vyksta didžiulės demonstracijos prieš rinkimų rezultatų klastojimą ir valdžios smurtą, jų metu A. Lukašenka raginamas palikti pareigas.

Baltarusijoje kai kuriuose daliniuose įvedama aukščiausio lygio karinė parengtis

Baltarusijos gynybos ministerija pirmadienį pradėjo ginkluotųjų pajėgų kovinės parengties nuodugnaus patikrinimo trečiąjį etapą ir paskelbė aukščiausio lygio karinę parengtį kai kuriuose daliniuose.

„Rugpjūčio 24 dieną Baltarusijos gynybos ministro įsakymu prasidėjo ginkluotųjų pajėgų kovinės parengties nuodugnaus patikrinimo trečiasis etapas, vadovaujamas Generalinio štabo viršininko. Per šį patikrinimą kai kuriuose kariniuose daliniuose bus paskelbta aukščiausio lygio karinė parengtis ir pašaukti atsargos kariai“, – nurodė ministerija.
Baltarusijos ginkluotosios pajėgos pastarosiomis dienomis vykdo didelio masto taktines pratybas vakarinėje Gardino srityje netoli sienos su Lietuva.

Šalį šiuo metu yra apėmusi gili politinė krizė, besitęsianti nuo rugpjūčio 9-ąją įvykusių prezidento rinkimų, kurių triuškinamu nugalėtuoju oficialiai buvo paskelbtas nuo 1994 metų šaliai vadovaujantis Aliaksandras Lukašenka. Opozicija ir Vakarų šalys šiuos rinkimus laiko suklastotais.

Penktadienį A. Lukašenka pareiškė, kad Baltarusijai iškilo karinės intervencijos per vakarinę sieną grėsmė, siekiant „atkirsti“ Gardino apskritį.

Šeštadienį jis teigė, kad prie šalies sienų užfiksuotas NATO pajėgų „rimtas judėjimas“, todėl įvedama aukščiausio lygio kovinė parengtis.

„Matome rimtą NATO pajėgų judėjimą betarpiškai arti prie mūsų sienų Lenkijos ir Lietuvos teritorijoje“, – kalbėjo A. Lukašenka.

Autoritarinis lyderis pridūrė, kad pirmąkart per ketvirtį šimtmečio jam teko priimti „rimčiausią sprendimą“ ir paskelbti visišką kovinę parengtį šalies ginkluotųjų pajėgų pagrindiniuose daliniuose, taip pat sutelkti papildomų pajėgų prie Baltarusijos vakarinės sienos.

A. Lukašenka teigia, kad „prie Baltarusijos sienos artėja NATO pajėgos, o naikintuvai F-16 jau yra 15–20 minučių skrydžio atstumu“.