Viena šventėje nedalyvavusi, bet, manoma, nuo svečio COVID-19 užsikrėtusi moteris penktadienį mirė, informavo „Portland Press Herald“.

Rugpjūčio 7 d. surengtame pobūvyje, kuris daugiausia vyko uždarose patalpose, dalyvavo 65 žmonės, ketvirtadienį surengtos spaudos konferencijos metu sakė Meino ligų kontrolės ir prevencijos centro direktorius Niravas Shah. Jo teigimu, viešbutyje „Big Moose Inn“, kuris buvo pasirinktas iškilmėms, buvo pažeistas valstijoje nustatytas apribojimas – uždarose patalpose gali būti ne daugiau kaip 50 žmonių, skelbia businessinsider.com.

Užsikrėtusiųjų svečių amžiaus mediana yra 42, tačiau COVID-19 susirgo tiek ketverių metų amžiaus vaikas, tiek 78-erių metų amžiaus suaugusysis. Dauguma žmonių apie simptomus pranešė maždaug po keturių dienų, tačiau apie 13 proc. jokių simptomų nepasireiškė, pridūrė N. Shah.

Tai ne pirmas kartas, kai šventė baigiasi liūdnai arba tragiškai. Gegužės mėnesį Pasadenoje, Kalifornijos valstijoje, pažymėtas gimtadienis atsidūrė pirmuosiuose laikraščių puslapiuose, nes jo metu naujuoju koronavirusu užsikrėtė mažiausiai penki žmonės, keli iš jų susirgo labai sunkiai. Manoma, kad šį protrūkį sukėlė apsauginės kaukės nedėvėjusi ir kosėjusi gimtadienio dalyvė, nurodė pareigūnai.

„Ji juokavo su kitais gimtadienio vakarėlio svečiais, – CNN pasakojo Pasadenos savivaldybės atstovė spaudai Lisa Derderian. – Sakė, kad galbūt serga COVID-19. Kaip netrukus paaiškėjo, sirgo iš tikrųjų.“

Kalbant apie vestuvių pobūvį Millinocket miestelyje, nėra aišku, ar svečiai dėvėjo apsaugines kaukes. Beveik pusė (23) iš su vestuvėmis siejamų infekcijos atvejų nustatyta šventėje nedalyvavusiems žmonėms, rašė „Portland Press Herald“. Meino ligų kontrolės ir prevencijos centro atstovai tvirtino, jog vis dar bandoma nustatyti su pobūvio dalyviais kontaktą turėjusius asmenis.