Praėjusią savaitę pasaulyje užregistruota daugiau nei 1,7 mln. naujų COVID-19 atvejų ir apie 39 tūkst. mirčių nuo šios ligos, sakoma PSO koronaviruso pandemijos padėties ataskaitoje.

Praeitą savaitę naujų COVID-19 atvejų skaičius sumažėjo 5 proc., o mirčių – 12 proc., palyginti su ankstesne savaite.

Vis dėlto, nors ligos atvejų skaičiaus augimas ir sulėtėjo, iš viso pasaulyje COVID-19 atvejų skaičius pasiekė 23 mln., o mirčių – 800 tūkst.

PSO teigimu, naujų atvejų skaičiaus mažėjimas užfiksuotas visuose regionuose, išskyrus Pietryčių Aziją ir Viduržemio jūros rytus.

Šiaurės ir Pietų Amerika vis dar yra labiausiai nuo koronaviruso kenčiantys regionai, kuriuose pastarąją savaitę užfiksuota pusė visų naujų COVID-19 atvejų ir 62 proc. mirčių nuo šios ligos.

Tiesa, šiame regione taip pat užfiksuotas koronaviruso plitimo sulėtėjimas. Per savaitę naujų COVID-19 atvejų skaičius sumažėjo 11 proc., o mirčių – 17 proc., rodo PSO duomenys. Padėtis gerėja ir dviejose labiausiai koronaviruso paveiktose šalyse pasaulyje – Jungtinėse Valstijose ir Brazilijoje.

PSO taip pat pažymėjo, kad protrūkiai užregistruoti keliose Karibų jūros šalyse, o tai esą gali būti susiję su atnaujintu turizmo.

Tuo tarpu Pietryčių Azijos regione, antrame labiausiai paveiktame regione pasaulyje, praeitą savaitę užfiksuota 28 proc. naujų COVID-19 atvejų ir 19 proc. mirčių.

Indija išlieka labiausiai paveikta šio regiono šalis. Praeitą savaitę Indijoje užregistruota 455 tūkst. naujų ligos atvejų ir daugiau nei 6 700 mirčių.

Viduržemio jūros rytuose praeitą savaitę taip pat nesmarkiai – 4 proc. – šoktelėjo naujų COVID-19 atvejų skaičius, tačiau mirčių skaičius sumažėjo.

Europoje, kur pastarosiomis savaitėmis užfiksuoti protrūkiai daugelyje šalių, naujų COVID-19 atvejų skaičius praeitą savaitę sumažėjo 1 proc., rodo PSO duomenys. Tuo tarpu mirčių nuo COVID-19 skaičius Europoje sumažėjo net 12 proc.