Susirėmimai vyko antrą vakarą. Juos išprovokavo išplatintas vaizdo įrašas, kuriame matyti, kaip policininkai kelis kartus šauna 29 metų Jacobui Blake'ui į nugarą ir jį sužeidžia, visa tai matant trims jo vaikams.

Netrukus po to, kai 20 val. (antradienį 4 val. Lietuvos laiku) prasidėjo Kenošos apygardoje įvesta komendanto valanda, minios kontrolei pasirengusi vietos policija pradėjo stumti protestuotojus nuo apygardos teismo rūmų ir panaudojo ašarines dujas, pranešė naujienų agentūros AFP reporteris.

Policija dujas panaudojo demonstrantams pradėjus svaidyti vandens butelius į Kenošos apygardos šerifo pareigūnus. Kai kurie protestuotojai tuomet ėmė svaidyti į pareigūnus ne tik butelius, bet ir pirotechnikos priemones.

Vėliau kai kurie protestuotojai daužė gatvės žibintus ir padegė vieną pastatą netoliese.

Susirėmimai kilo kelios valandos po to, kai maždaug du tuzinai policininkų susirėmė su šimtais demonstrantų, skandavusių „Nėra teisingumo – nėra ramybės“ ir „Ištark jo vardą: Jacobas Blake'as“.

J. Blake'as sunkios būklės buvo nuskraidintas į ligoninę Milvokyje, bet vietos žiniasklaida pirmadienį po pietų citavo jo šeimos žodžius, kad jis po operacijos sveiksta.

Protestuotojams vėlai sekmadienį padegus kelias miesto transporto priemones ir apgadinus prie Mičigano ežero esančios Kenošos apygardos teismo rūmus, apygardoje buvo paskelbta komendanto valanda nuo pirmadienio 20 val. iki antradienio 7 valandos.

„Visuomenei dėl savo saugumo reikia nebūti gatvėse“, – sakoma apygardos šerifo pareiškime.

Viskonsino gubernatorius Tony Eversas sakė, kad siunčia į miestą 125 Nacionalinės gvardijos narius pirmadienį vakare palaikyti tvarkos.

Jis paragino protestuoti taikiai ir pridūrė: „Privalome pamatyti buvimo juodaodžiu mūsų valstijoje ir mūsų šalyje traumą, baimę ir išsekimą.“

Viena pora, prisistačiusi Michelle ir Kalvinu, atsivedė savo septynerių dukrą ir aštuonerių sūnų.

„Noriu, kad mano vaikai pamatytų, kaip vyksta pokyčiai, ir esu čia, kad tokių dalykų niekada nenutiktų jiems“, – sakė Michelle.

Kita gyventoja, 37 metų Sherese Lott, ragino patraukti policininkus atsakomybėn.

„Jei aš ką nors nužudyčiau, būčiau nuteista ir laikoma žudike. Manau, kad tas pats turėtų būti taikoma policijai“, – sakė ji.