Kalnakasiai Manuelis Sanchezas, Juvenesas Avila ir Javieras Salasas iš šachtos Lengvasakės municipalitete sekmadienio vakarą buvo išnešti užrištomis akimis ir su tamsiais akiniais. Jų gelbėjimo operaciją asmeniškai stebėjo Kolumbijos prezidentas.

Ši šachtininkų grupė praėjusią savaitę dirbo anglių šachtoje, kai atitrūkusiam vagonėliui įsirėžus į sieną įgriuvo pagrindinis įėjimas.

Gelbėjimo operacija buvo pradėta trečiadienio vakarą. Iki penktadienio gelbėtojai užmezgė ryšį su 21 m gylyje įstrigusiais šachtininkais ir per didelę žarną nusiuntė jiems užkandžių bei gaiviųjų gėrimų.

Išgelbėti šachtininkai buvo nuvežti į ligoninę netoliese esančiame Ubatės mieste, kur gydytojai pranešė, kad jie patyrė dehidrataciją, bet sveiksta ir yra stabilios būklės.

Tai trečia kasybos nelaimė Lengvasakės rajone per pastaruosius trejus metus. 2018-aisiais trys šachtininkai buvo išgelbėti iš įgriuvusios šachtos, o 2017 metais per kasybos nelaimę žuvo du žmonės.

M. Sanchezas vietos radijo stočiai „Caracol“ sakė, kad su kolegomis įstrigęs šachtoje meldėsi dėl savo gyvybės ir pažadėjo Dievui, kad jei bus išgelbėtas, niekada nebegers alkoholio.