„Šiandien vyriausybė pritarė konkretiems pagalbos Baltarusijai projektams, - sakė ministras. – Pagalba skirta humanitariniams poreikiams ir pilietinės visuomenės plėtros poreikiams Baltarusijoje 2020-2021 metais tenkinti“.

Medicinos pagalba bus suteikta nuo represijų nukentėjusiems žmonėms. Bus remiama nepriklausoma žiniasklaida, taip pat ir žurnalistams skirtomis stipendijomis. Pagalbos, kaip sakė ministras, sulauks ir represijų aukų šeimos.

Tarp Čekijos valstybinių žinybų, teiksiančių pagalbą per protestus Baltarusijoje nukentėjusiems žmonėms, bus ir šalies VRM, kuri realizuos savo humanitarinę programą.

„Taip Čekija reaguoja į padėties raidą Baltarusijoje, reikalaujančią, kad mes būtume pasirengę tučtuojau suteikti humanitarinę pagalbą nukentėjusiesiems nuo represinių struktūrų, įskaitant medikų ir psichologų pagalbą“, - pareiškė T. Petříčekas.

Naujienų agentūra ČTK savo ruožtu patikslino, kad Čekijos URM linija nukentėjusiems per protestus žmonėms ir nepriklausomai Baltarusijos žiniasklaidai skiriama 10 mln. kronų (apie 390 tūkst. eurų). Kas gaus Čekijos humanitarinę pagalbą, spręs šalies ambasada Minske, bendradarbiaudama su Baltarusijos nevyriausybinėmis organizacijomis ir nepriklausoma žiniasklaida.