Larsas Findsenas vadovavimą Danijos gynybos žvalgybos tarnybai DDIS perėmė 2015 metais. 2002–2007 metais jis vadovavo vidaus žvalgybos tarnybai.

Kiti du DDIS darbuotojai, laikinai nušalinti pareigų, taip pat buvo atsakingi už karinę žvalgybą. Jų pavardės nenurodomos.

Danijos žvalgybos priežiūros taryba, nepriklausoma šalies žvalgybos agentūras kontroliuojanti institucija, nurodė, kad DDIS „sulaikė svarbią ir esminę informaciją“ bei pateikė „neteisingos informacijos klausimais“, susijusiais su jos darbu.

Pasak tarybos, DDIS inicijavo operacijas, prieštaraujančias Danijos įstatymams, ir surinko „bei pasidalino didele dalimi informacijos“ apie Danijos piliečius. Daugiau detalių neatskleidžiama.

„Labai svarbu, kad mes galėtume tikėti, jog mūsų žvalgybos tarnybos veikia pagal jiems suteiktus įgaliojimus“, – sakė gynybos ministrė Trine Bramsen.

Ji pridūrė, jog neturi kilti jokių abejonių, kad žvalgybos tarnybos „veikia bendradarbiaudamos su kontrolės ir priežiūros institucijomis“.

Danijos žvalgybos priežiūros tarnyba taip pat nurodė, kad žvalgybos agentūra ne tik užsiėmė galimai netinkama veikla, bet joje gyvavo „netinkama teisėtumo kultūra“, kai būdavo „siekiama atidėti“ bylas.

Danijoje pastaraisiais mėnesiais kilo keli skandalai dėl kariuomenės aukšto rango pareigūnų, rodžiusių palankumą savo giminaičiams.

Danijoje veikia dvi žvalgybos agentūros: DDIS ir Danijos saugumo ir žvalgybos tarnyba (PET).