Kaip politikas rašė socialiniame tinkle „Telegram“, Baltarusija gali tapti Rusijos dalimi kaip šešios sritys, praneša obozrevatel.com.

Taip pat V. Žirinovskis siūlo Aliaksandrą Lukašenką padaryti Rusijos Federacijos žemės ūkio vicepremjeru.

„Priešingu atveju laukia Pinočeto likimas“, – pažymėjo RLDP lyderis.

Jo teigimu, Rusija yra priversta „rinktis iš dviejų blogybių“.

„Lukašenka atsibodo baltarusiams, bet provakarietiška opozicija – dar blogiau. Jie yra nusistatę prieš Rusiją, kalba angliškai ir kabina ES vėliavas. Todėl Rusijai naudinga išsaugoti Lukašenką, bet tik užimantį naujas pareigas“, – pridūrė V. Žirinovskis.

Praėjusią savaitę V. Žirinovskis kalbėjo, kad A. Lukašenka turi išeiti trijų mėnesių trukmės atostogų, šalį palikęs valdyti prorusiškam kandidatui. Per tą laikotarpį šalies parlamentas esą galės surengti balsavimą dėl Baltarusijos įtraukimo į Rusijos Federacijos (RF) sudėtį.

„Lukašenkai reikia pakeisti save neutraliu prorusišku žmogumi. Tegul jį paskiria Baltarusijos vyriausybės ministru pirmininku ir išeina trijų mėnesių atostogų. Visus reikalus tvarkys naujasis ministras pirmininkas. Parlamentas bus jo ranka“, – pareiškė V. Žirinovskis.

Jo manymu, per tą laikotarpį šalies parlamentas turės balsuoti dėl Baltarusijos tapimo Rusijos dalimi.

„Ir tada jie bus įtraukti į (RF) sudėtį iki 2021 m. sausio 1 d. Bus dvi sritys – Minsko ir Mogiliovo“, – sakė politikas.

V. Žirinovskis mano, kad Baltarusijoje reikia surengti naujus rinkimus, nes Lukašenka „nenori būti pralaimėtoju“.

„Jis norėtų pasitraukti gražiai, kaip Bogdanas Chmelnickis, kad įeitų į istoriją. Tegul geriau Baltarusija prisijungia prie Rusijos, ir jis, kaip paskutinis prezidentas, pasirašys visus dokumentus. Tai – vienintelis neskausmingas kelias. Mes juk nekalbame apie okupaciją. Nieko blogo nepadarysime. Pas juos bus daug mažesnės dujų, naftos ir energijos išteklių kainos. Ir baltarusiai liks sužavėti prisijungimu“, – sakė RLDP lyderis.

Apžvalgininkų nuomone, kad V. Žirinovskis dažnai pasako tai, ką iš tiesų galvoja Kremlius.

„Girdėjome, kaip Putinas pasveikino Lukašenką su pergale, bet pasižiūrėkite į kitų Rusijos politikų pasisakymus. Pirmasis Valstybės Dūmos Nepriklausomų valstybių sandraugos reikalų komiteto pavaduotojas Konstantinas Zatulinas, liberaldemokratų partijos lyderis Vladimiras Žirinovskis – jie viešai kritikavo Lukašenką. Esu tikras, kad per juos Vladimiras Vladimirovičius perduoda linkėjimų savo priešininkui Aleksandrui Grigorjevičiui. Dauguma žino seną gerą taisyklę: kas Putino galvoje, tas Žinirovskiui ant liežuvio. Pamatysim“, – interviu ru.delfi.lt neseniai sakė žurnalistas, projekto „Belarus Security Blog“ analitikas ir nacionalinio saugumo ekspertas Dmitrijus Mickievičius.