Mažiausiai penki žuvusieji ir 16 sužeistųjų yra kariai, žurnalistams sakė generolas leitenantas Corleto Vinluanas.

Holas yra Sulu provincijoje, kurioje gyvena daugiausia musulmonai ir kur vyriausybės remiamos saugumo pajėgos seniai kovoja su „Abu Sayyaf“.

Regiono kariškių atstovas kapitonas Rexas Payotas ir policija pranešė, kad vidurdienį per sprogimus buvo apgadinta maisto parduotuvė, kompiuterių parduotuvė ir du armijos sunkvežimiai.

Viename pradiniame pranešime buvo sakoma, kad pirmoji bomba buvo pritvirtinta prie miesto centre pastatyto motociklo. Netrukus po pirmojo sprogimo tame pačiame rajone pasigirdo antras sprogimas.

Vienoje nuotraukoje, kurią matė naujienų agentūra AP, matyti kariai, po sprogimo netoli armijos sunkvežimio nešantys vyrą. Kita auka gulėjo gatvėje.

Atsakomybės už išpuolį kol kas niekas neprisiėmė, bet dėl daugumos kruvinų atakų Sulu ir kitose atokiose provincijose kaltinami ten veikiantys „Abu Sayyaf“ kovotojai.

Kariškiai jau kelis mėnesius vykdo puolimą prieš „Abu Sayyaf“ – nedidelę, bet nuožmią grupuotę, susijusią su „Islamo valstybe“ (IS) ir įtraukta į JAV bei Filipinų „juoduosius“ sąrašus dėl ankstesnių bombų sprogdinimų, žmonių grobimo reikalaujant išpirkos ir egzekucijų nukertant galvas.

„Abu Sayyaf“ ginkluotų kovotojų skaičius pastaraisiais metais dėl nesėkmių ir pasidavimų sumažėjo iki kelių šimtų. Tarp pasidavusiųjų valdžiai yra svarbus grupuotės vadas Abduljihadas Susukanas, kuris tai padarė prieš dvi savaites, kai buvo sužeistas mūšyje.

A. Susukanas kaltinamas žmonių grobimu ir įkaitų, tarp jų užsienio turistų, žudymu. Jis pasiduoda per vieną musulmonų sukilėlių vadą, kuris yra pasirašęs taikos susitarimą ir bendradarbiauja su vyriausybe.

Šiuo metu A. Susukanas yra sulaikytas policijos, jam gresia kaltinimai nužudymais.