Baltijos laivyno pranešime spaudai sakoma, kad mokymai kariniame poligone „Pravdinskij“ vyks rugpjūčio 24–28 dienomis.

„Šiuo metu poligone „Pravdinskij“ yra daugiau kaip 2 500 kariškių ir apie 300 technikos vienetų“, – sakoma pranešime. Per šiuo manevrus vyks taktiniai mokymai ir kovinio šaudymo pratybos.

Rusijos ginkluotųjų pajėgų Generalinio štabo Vyriausiosios operatyvinės valdybos viršininkas Sergejus Rudskojus liepos 1-ąją sakė, kad Rusija 2020 metais didelių karinių manevrų šalia NATO šalių nerengs.

„Europoje tęsime padėties deeskalavimo kursą. Šiais metais ginkluotosios pajėgos neplanuoja stambių mokymų arti NATO narių sienų, – kalbėjo jis. – Esame pasiruošę toliau koreguoti mokymų rajonus pariteto su Aljansu pagrindu.“

Pastaraisiais metais Rusija reikšmingai išplėtė savo karinę infrastruktūrą vakariniuose regionuose, įskaitant Kaliningrado sritį.

2016 metais buvo pranešta, kad Karaliaučiaus krašte suformuotas Baltijos laivyno 11-asis armijos korpusas. 2018 metais Rusija informavo savo 152-ąją gvardijos raketų brigadą, dislokuojamą Černiachovsko (Įsručio) mieste, apginklavusi branduolines kovines galvutes galinčių nešti mažo nuotolio raketų kompleksais „Iskander M“. Kaliningrado srityje taip pat buvo dislokuota pakrantės gynybos raketų kompleksų „Bal“ ir „Bastion“, oro erdvės gynybos kompleksų S-300.

Pernai liepą Rusijos gynybos ministerija pranešė apie Karaliaučiaus apylinkėse pastatytą naują arsenalą, skirtą laikyti raketoms, torpedoms ir artilerijos šaudmenims, taip pat apie įrengtą naują aerodromą Baltijos laivyno jūrinei aviacijai.