„120-osios atskirosios mechanizuotos brigados daliniai su pastiprinimo priemonėmis ima praktikai saugoti valstybės sienas“, – per platformą „Telegram“ pranešė ministerija.

Motorizuotųjų šaulių ir tankų daliniai „atitinkamai aprūpina rajonus ir tobulina inžinerinę pozicijų parengtį“, taip pat kuria ugnies sistemas, pridūrė ministerija.

„Radioelektroninės kovos daliniai ... užima laikiną pozicinį rajoną. Jų tikslas yra vykdyti žvalgybą, palydovinių radionavigacinių sistemų priėmimo signalų radijo slopinimą bei kompleksinę techninę kontrolę pajėgų užduočių vykdymo rajonuose“, – nurodė Gynybos ministerija.

Baltarusijos prezidentas Aliaksandras Lukašenka šeštadienį pareiškė, kad prie šalies sienų užfiksuotas NATO pajėgų „rimtas judėjimas“, todėl įvedama aukščiausio lygio kovinė parengtis.

„Matome rimtą NATO pajėgų judėjimą betarpiškai arti prie mūsų sienų Lenkijos ir Lietuvos teritorijoje“, – šeštadienį stebėti karinių pratybų netoli Gardino atvykusio A. Lukašenkos žodžius citavo valstybinė naujienų agentūra BelTA.

Autoritarinis lyderis pridūrė, kad pirmąkart per ketvirtį šimtmečio jam teko priimti „rimčiausią sprendimą“ ir paskelbti visišką kovinę parengtį šalies ginkluotųjų pajėgų pagrindiniuose daliniuose, taip pat sutelkti papildomų pajėgų prie Baltarusijos vakarinės sienos.

A. Lukašenka teigia, kad „prie Baltarusijos sienos artėja NATO pajėgos, o naikintuvai F-16 jau yra 15-20 minučių skrydžio atstumu“.