Įstatymo projektą palaikė 257 įstatymų leidėjai, o 150 buvo prieš.

Prezidentas Donaldas Trampas tokį įstatymo projektą pavadino „dar viena demokratų afera ... jau nekalbant apie visuotino balsavimo paštu suktybę, kurią jie nori įgyvendinti“.

D. Trumpas anksčiau ne kartą sakė, jog griežtai nepritaria tokiam įstatymui ir mano, kad balsavimas prezidento rinkimuose paštu sudarys sąlygas masiniam rezultatų klastojimui.

Manoma, jog respublikonų kontroliuojamame Senate šis įstatymo projektas bus numarintas. Senato daugumos lyderis Mičas Makonelas šią iniciatyvą pavadino „partiniu triuku“.

Jo teigimu, Senatas „tikrai jo nepriims“. Jis taip pat pridūrė, kad rekomendavo D. Trumpui vetuoti įstatymo projektą.

Manoma, jog dėl koronaviruso pandemijos amerikiečiai masiškai balsuos paštu. Tačiau D. Trumpas nesutinka padidinti finansavimo jau ir taip finansinių sunkumų slegiamai šalies pašto tarnybai (USPS), nors ir pripažįsta, kad pinigai būtų naudojami balsavimo biuleteniams apdoroti.

Gyventojų apklausos rodo, kad D. Trumpas atsilieka nuo savo konkurento Džo Baideno.

Dabartinis Amerikos vadovas ne kartą be pagrindo siejo balsavimą paštu su rinkimų rezultatų klastojimu.

Amerikos paštas jau perspėjo daugumą valstijų, kad negalės garantuoti balsavimo biuletenių pristatymo laiku.

USPS antradienį pranešė, jog planuotas veiklos permainas atidės iki po lapkričio 3 dieną įvyksiančių rinkimų. Tačiau Atstovų Rūmų pirmininkė Nensė Pelouzi vis tiek iškvietė rūmų narius iš vasaros atostogų, kad būtų apsvarstytas pašto klausimas.

„Kongresas privalo imtis veiksmų siekiant užtikrinti, kad mūsų pašto tarnyba galėtų ir toliau dirbti Amerikai pandemijos metu, – sakė rūmų daugumos lyderis Steny Hoyeris (Stenis Hojeris). – Tai nėra partinis įstatymo projektas. Tai yra projektas visai Amerikos demokratijai.“

Jungtines Valstijas yra apėmęs didžiausias koronaviruso protrūkis pasaulyje. Manoma, kad dauguma amerikiečių prezidento rinkimuose balsuos paštu. Skaičiuojama, kad šį rudenį tai galės padaryti trys ketvirtadaliai amerikiečių.