Pagrindinės pajėgos sutelktos prie Nepriklausomybės aikštės, pranešė naujienų agentūros „Interfax“ korespondentas, matęs šarvuotų sunkvežimių, omonininkų autobusų, furgonų sulaikytiesiems vežti ir vandens patrankų.

Teisėsaugos pareigūnai apsiginklavę guminėmis lazdomis ir metaliniais skydais.

Išvažiavimus blokuoja kelių milicijos patruliai, dalis važiuojamosios dalies užtverta plastikiniais blokais.

Taip pat sugriežtintos saugumo pajėgos prie Baltarusijos prezidento administracijos pastato, kurį apsupo milicininkai. Čia taip pat matyti omonininkų autobusų.

Milicijos furgonų ir autobusų su teisėsaugos pareigūnais buvo pastebėta dar keliose vietose Minsko centre.

Iš Mahiliouskajos metro stoties pusės į miestą važiuoja kariniai sunkvežimiai.

Liudininkai pasakoja, jog prie išvažiavimų iš daugelio gyvenviečių į Minsko pusę milicininkai stabdo automobilius ir klausia, koks yra kelionės tikslas.

Minske uždarytos keturis metro stotys.

Tuo tarpu Nepriklausomybės aikštėje, iš kur 14 valandą pajudės Naujosios Baltarusijos eitynės Nepriklausomybės prospektu, renkasi protesto akcijos dalyviai.

Protesto akcijos organizatoriai šalies valdžiai ketina pareikšti kelis reikalavimus, įskaitant „visų suimtųjų ir politinių kalinių išlaisvinimą, kaltųjų dėl kankinimų ir nužudymų teisminį persekiojimą ir Lukašenkos pasitraukimą“.

Baltarusijoje jau beveik dvi savaites vyksta masiniai protestai prieš oficialius prezidento rinkimų rezultatus, kuriais remiantis, šeštai kadencijai su 80,1 proc. balsų buvo perrinktas A. Lukašenka, o jo varžovė opozicijos atstovė Sviatlana Cichanouskaja esą surinko 10,12 proc. balsų.

Iš viso per protestus sulaikyta apie 7 tūkst. žmonių. Šimtai jų nukentėjo sulaikymo metu. Keturi žmonės neteko gyvybių. Šiuo metu nėra informacijos, kad kieno nors iš teisėsaugos pareigūnų, panaudojusių perteklinę jėgą, atžvilgiu būtų pradėta baudžiamųjų bylų.

Nuo rugpjūčio 13-osios protestai ir streikai prasidėjo ir daugybėje Baltarusijos bendrovių.