Dauguma iš 397 naujų infekcijos atvejų buvo užregistruoti Seulo regione, kur gyvena 51 mln. žmonių, pranešė Korėjos ligų kontrolės ir prevencijos centrai.

Šalies valdžia taip pat perspėjo, jog bus imtasi griežtesnių socialinio atstumo priemonių, tarp kurių gali būti ir mokyklų bei įmonių uždarymas, jeigu koronaviruso atvejų skaičius ir toliau taip sparčiai didės.

„Padėtis yra labai rimta, nes esame ant nacionalinės pandemijos slenksčio“, – žurnalistams sakė Korėjos ligų kontrolės ir prevencijos centrų vadovė Čung Jungjong. – Prašau, jeigu galite, likite namuose.“

Jos teigimu, infekcijų skaičius dar nepasiekė piko.

Praėjusią savaitę kovos su virusu priemonės buvo sugriežtintos Seulo regione, o sekmadienį jų taikymas buvo išplėstas visai šaliai. Tarp tokių priemonių yra didelių susibūrimų, tokių kaip religinės apeigos, draudimas, taip pat naktinių klubų, karaokės barų ir interneto kavinių uždarymas.

Taip pat uždaryti visi paplūdimiai.

Seulo metropolinė valdžia sekmadienį pranešė, jog nuo vidurnakčio uždarose ir gausiai žmonių lankomose vietose bus privaloma dėvėti kaukes.

Iš viso Pietų Korėjoje iki šiol yra užfiksuoti 17 399 koronaviruso atvejai bei 309 mirtys. Po pirminio protrūkio šalis dėl plačiai įgyvendintos kontaktų atsekimo ir testavimo programos buvo beveik suvaldžiusi virusą ir nebuvo įvedusi visuotinio karantino priemonių, kurių buvo imtasi didžiojoje Europos dalyje ir kitose pasaulio šalyse.

Pietų Korėja iki šiol buvo laikyta tikru pavyzdžiu kovoje su pandemija, nes didžioji dauguma gyventojų laikėsi nustatytų reikalavimų, kaip antai, dėvėti kaukes.