„Kol kas situacija mieste rami ir kontroliuojama. Dėl planuojamos opozicijos akcijos imamasi sustiprintų saugumo priemonių“, – sakė ji.

Vidaus reikalų ministerijos atstovė pabrėžė, kad teisėsauga stebi pranešimus internete, raginančius dalyvauti opozicijos eitynėse.

TASS duomenimis, saugumo pareigūnų autobusai atvyko prie vyriausybės rūmų ir Nepriklausomybės aikštės, o dauguma gatvių, vedančių į centrą, blokuojamos.

Kelių policijos pareigūnai vykdo operaciją „Filtras“ ir ypač didelį dėmesį skiria važiuojantiems į Minską.

Sekmadienį Baltarusijos opozicija rengia nesankcionuotas eitynes Minske ir dar kartą pareikš savo reikalavimus valdžiai.

Demonstracijos Baltarusijoje prasidėjo po rugpjūčio 9 d. vykusių prezidento rinkimų, kuriuose neva 80,1 proc. balsų atiteko 26 metus šalį valdančiam Aliaksandrui Lukašenkai. Oficialiais duomenimis, opozicijos atstovė Sviatlana Cichanouskaja buvo antra su 10,12 proc. balsų, tačiau jį rezultatų nepripažino.

Protestuotojai kaltina valdžią suklastojus rezultatus. Teisėsauga panaudojo jėgą, bandydama užgniaužti demonstracijas. Daugiau nei 6 000 žmonių buvo sulaikyta, dešimtys sužeista, o žuvo 5 žmonės.