Izraelio kariuomenės pranešime sakoma, kad „tankai smogė „Hamas“ kariniams postams Gazos Ruožo pietinėje dalyje“, atsakydami į penktadienį paleistą raketą.

Per incidentą pietų Izraelyje gaudė sirenos, bet palestiniečių raketą numušė žydų valstybės oro erdvės gynybos sistemos, todėl jokios žalos nebuvo padaryta, o žmonės nenukentėjo.

Šaltiniai Gazos Ruožo saugumo tarnybose šeštadienį sakė, kad tankai apšaudė „Hamas“ stebėjimo postus į rytus nuo Rafacho ir į rytus nuo Kan Juniso. Per šias atakas žmones nenukentėjo.

Izraelis beveik kasdien bombardavo Gazos Ruožą nuo rugpjūčio 6 dienos, atsakydamas į suintensyvėjusį padegamųjų balionų leidimą iš palestiniečių anklavo ir retesnius raketų smūgius.

Ketvirtadienį vakare Gazos Ruožo kovotojai paleido į Izraelį 12 raketų. Žydų valstybė į šią ataka atsakė aviacijos smūgiais vienai raketų gamyklėlei ir požeminei infrastruktūrai anklave.

Izraelio ugniagesiai toliau kovoja su gaisrais žemės ūkio plotuose ir krūmynuose, sukeltais iš Gazos Ruožo leidžiamų balionų, nešančių padegamuosius arba sprogstamuosius užtaisus.

Egiptas pasiuntė delegaciją, mėginančią tarpininkauti, kad būtų grąžintos neoficialios paliaubos.

Pastaraisiais metais Egiptas ne kartą mėgino raminti paaštrėjusią padėtį regione, kad išvengtų naujo didelio konflikto, panašaus į tris ankstesnius Izraelio ir „Hamas“ karus, įvykusius nuo 2008 metų.

Vienas „Hamas“ artimas šaltinis sakė, kad islamistų judėjimas nori išplėsti pramonės zoną anklavo rytinėje dalyje, taip pat nutiesti naują elektros perdavimo liniją.

„Hamas“ taip pat nori, kad Gazos Ruožo gyventojams išduodamų leidimų dirbti Izraelyje skaičius būtų padvigubintas iki 10 tūkst., kai bus atšaukti suvaržymai dėl koronaviruso pandemijos, pridūrė šaltinis.