Danijoje gimusi verslo konsultantė Corinna Larsen artimai su karaliumi bendravo nuo 2004 iki 2009 metų. Ji sakė 2012 metais iš Juano Carloso gavusi nemažą sumą – 65 mln. eurų, pranešė Šveicarijos laikraštis „La Tribune“.

Ketvirtadienį į eterį išėjusiame interviu britų transliuotojui BBC moteris sakė, kad karalius jai padarė „nežmoniškai dosnią dovaną“ – „iš dėkingumo, kad ji juo rūpinosi“ ir todėl, kad jis labai vertino jos sūnų.

C. Larsen, kuri oficialiai yra Corinna zu Sayn-Wittgenstein ir nešioja savo buvusio vyro vokiečio pavardę, yra viena iš trijų asmenų, patekusių į šveicarų tyrėjų akiratį, jiems atliekant tyrimą dėl 100 mln. JAV dolerių, kuriuos Juanas Carlosas gavo į savo šveicarišką sąskaitą iš velionio Saudo Arabijos karaliaus Abudllah.

Šveicarijos prokurorai įtaria, kad 65 mln. eurų dovana, kurią Corinna gavo iš Juano Carloso, buvo siekiama paslėpti tai, kas liko iš pinigų, gautų iš Saudo Arabijos monarcho.

Jeigu šie įtarimai pasitvirtins ir jeigu šie pinigai buvo gauti iš nusikalstamos veiklos, moteris gali būti patraukta atsakomybėn už pinigų plovimą, nors ji šiuos kaltinimus neigia.

Pokalbiuose su vienu atsistatydinusiu policijos pareigūnu, kurie veikiausiai buvo įrašyti be jos žinios ir nutekinti ispanų laikraščio „OK Dario“ portalui, C. Larsen kaltino Juaną Carlosą kyšininkavimu ir sakė, kad jis nuolat skraidydavo į Artimuosius Rytus ir „grįždavo su maišais pinigų“.

2018 metų rugpjūčio 12 diena datuotame Juano Carloso laiške jo teisininkui Šveicarijoje Dantei Canonicai buvęs karalius rašė, kad pinigai, kuriuos jis paaukojo C. Larsen 2012 metais „yra negrąžintini“.

„Aš niekada iš jos negavau jokių pinigų. Niekada jų neprašiau“, – prancūziškai rašoma laiške, kurį perspausdino keletas Ispanijos laikraščių, tarp jų monarchistų laikraštis ABC.

„Todėl ponia Corinna zu Sayn Wittgenstein niekada nelaikė mano pinigų, priešingai nei teigiama ispanų žiniasklaidoje“, – rašoma laiške.

Interviu BBC C. Larsen taip pat sakė, kad buvęs karalius niekada jos neprašė grąžinti tuos pinigus.

Nors oficialus tyrimas dėl Juano Carloso, rugpjūčio 3-ąją išvykusio iš savo šalies į Jungtinius Arabų Emyratus, nepradėtas, tačiau C. Larsen atskleista informacija kelia teisinių klausimų dėl buvusio karaliaus finansinių reikalų, kuriais susidomėjo Ispanijos ir Šveicarijos pareigūnai.

Tačiau 2014 metais sostą palikęs Juanas Carlosas sako, kad ir išvykęs bus pasiekiamas prokurorams, jeigu jo prireiks.