„Kreipiamės į EŽTT su pareiškimu dėl skubių laikinųjų apsaugos priemonių... Reikalaujame uždrausti RF valdžiai trukdyti pervežti Navalną į medicinos įstaigą. Pervežimo vilkinimas gali nulemti nepataisomą žalą gyvybei ir sveikatai“, – tviteryje parašė K. Jarmyš.

Tuo metu iš Niurnbergo Vokietijoje A. Navalnui pervežti atskridęs lėktuvas nutūpė Omsko oro uoste, naujienų agentūrai „Interfax“ nurodė oro uosto informacijos tarnyba.

Anksčiau penktadienį K. Jarmyš paskelbė, kad ligoninė atsisako leisti pervežti A. Navalną.

„Mūsų suorganizuotas lėktuvas Aleksejui evakuoti turi nutūpti po valandos. Draudimas pervežti Navalną – tai pasikėsinimas į jo gyvybę... Visi būtini dokumentai paduoti. Giminaičio pareiškimas, klinikos Vokietijoje sutikimas priimti, dokumentai dėl pervežimo. Ligoninės sprendimas nepaaiškinamas ir siaubingas“, – rašė ji.

A. Navalnas, 44 metų teisininkas ir kovos su korupcija aktyvistas, vienas balsingiausių Rusijos prezidento Vladimiro Putino kritikų, ketvirtadienį buvo hospitalizuotas Sibiro mieste Omske, kai skrydžio iš Tomsko į Maskvą metu prarado sąmonę, o lėktuvas buvo priverstas skubiai nusileisti.

K. Jarmyš ketvirtadienį sakė, kad A. Navalnas nuo ryto nieko nevalgė, tik išgėrė arbatos, kurios nusipirko Tomsko oro uoste. Ji kėlė prielaidą, kad aktyvistas galėjo būti apnuodytas.

Šiuo metu A. Navalnas yra komos būsenos, jam prijungtas dirbtinio plaučių ventiliavimo aparatas. Pasak medikų, pervežimas gali būti pavojingas jo gyvybei.