„Islamo valstybės Vakarų Afrikos provincijos“ (ISWAP) „teroristai“ vėlai antradienį užėmė Kukavą Čado ežero regione ir pagrobė žmonių, ką tik grįžusių į savo namus po dvejų metų perkeltųjų stovykloje, sakė vietos sukarintos grupuotės vadas Babakura Kolo.

„Teroristai vakar maždaug 16 val. vietos (18 val. Lietuvos) laiku atakavo miestą 22 sunkvežimiais ir stojo į nuožmius susirėmimus su miestą saugojusiais kariais“, – sakė jis.

Kariuomenės lydimi Kukavos gyventojai į miestą sugrįžo tik rugpjūčio 2 dieną, Borno valstijos pareigūnų nurodymu.

Jie gyveno už 180 kilometrų esančiose stovyklose regiono sostinėje Maidugūryje, kur pabėgo po kruvinos kovotojų atakos 2018 metų lapkritį.

Gyventojus į miestą lydėjęs vietos vadas sakė, kad žmonės sugrįžo tikėdamiesi pradėti dirbti savo žemę, tačiau „atsidūrė sukilėlių rankose“.

„Mes nežinome, ką jie jiems darys, bet aš tikiuosi, kad nenuskriaus“, – sakė vietos vadas, saugumo sumetimais prašęs neskelbti jo pavardės.

Informaciją apie incidentą naujienų agentūrai AFP patvirtinęs šaltinis saugumo pajėgose sakė, kad trečiadienį iš Maidugūrio buvo išsiųsti naikintuvai „padėčiai suvaldyti“. Daugiau informacijos jis nepateikė.

Per dešimtmetį trunkantį džihadistų įžiebtą konfliktą Nigerijoje namus turėjo palikti beveik du milijonai vietos gyventojų, daugiausia iš šiaurinės Borno dalies.

Dauguma jų persikėlė į skurdžias perkeltųjų stovyklas Maidugūryje, kur buvo priklausomi nuo tarptautinių labdaros organizacijų skiriamų davinių.