„Belteleradiokompanija“ režisierė Alena Martinovskaja tvirtina, kad buvo neįleista į darbo vietą. Anksčiau ji pasirašė kolektyvinį kreipimąsi į vadovybę su prašymu palaikyti protestuojančius.

Anot moters, kai atėjusi į darbą prie patikros parodė savo pažymėjimą, milicija jai uždraudė įeiti į pastatą, nes, esą, ji „sąrašuose“.

A. Martinovskaja taip pat teigia, kad į Minską „atskrido du lėktuvai su darbuotojais iš Maskvos, kurie dabar už labai didelius pinigus dirba mūsų darbą“.

Anksčiau „Telegram“ kanalas „Wargonzo“ skelbė, kad valstybinė Baltarusijos televizija specialistų iš Rusijos samdo todėl, kad dauguma vietinių paskelbė streiką.

Visoje Baltarusijoje vykstant protestams, antradienio vakarą, prieš pat vidurnalktį, žiniakslaidoje pasirodė pranešimų, kad Minske nusileido Rusijos Federacijos federalinei saugumo tarnybai priklausantis lėktuvas Tu-214PU.

Šią informaciją pranešė baltarusiškas socialinio tinklo „Telegram“ kanalas „Nexta Live“.

„Prieš kelias minutes Minske nusileido Tu-214PU (serijos numeris 523, registracijos numeris RA-64523), priklausantis Rusijos Federacijos federalinei saugumo tarnybai. Tikriausia tai yra specialiųjų ryšių lėktuvas, skirtas skristi tam tikrais maršrutais, kai Rusijos Federacijos pirmieji asmenys išvyksta išvažiuojamojo vizito“, – teigiama pranešime.

Remiantis „Novaja gazeta“ duomenimis, lėktuvu gali naudotis Federalinės saugumo tarnybos direktorius Aleksandras Bortnikovas, skelbia unian.net. 2015 m., kai A. Bortnikovas dalyvavo Vašingtone įvykusiame viršūnių susitikime dėl kovos su ekstremizmu, buvo pranešta, kad į Jungtines Amerikos Valstijas atskrido tas pats lėktuvas.


Trečiadienį skelbiama, kad Minske OMONas vėl pradėjo vaikyti žmones, taip pat ir trečiadienio rytą prie įėjimo į Minsko traktorių gamyklą (MTZ) posto. Apie tai pranešė portalas tut.by.

„Šiandien MTZ darbuotojai, kurie vakar pagal susitarimą su generaliniu direktoriumi parašė pareiškimus dėl neapmokamų atostogų, negalėjo patekti į gamyklos teritoriją. Tai keli šimtai žmonių. Jų leidimai užblokuoti. Kitus jų kolegas, kurie neparašė pareiškimų dėl atostogų, be problemų įleisdavo į gamyklą“, – rašė portalas.

„Prie MTZ darbuotojų prisidėjo neabejingų žmonių, taip pat kai kurie Minsko variklių gamyklos darbuotojai. Tačiau susirinkusiuosius išvaikė atvažiavęs OMONas“, – sakoma pranešime.

Vėliau žmonės vėl susirinko prie gamyklos, bet jėgos struktūrų pareigūnai, kurie tuo metu sulaukė pastiprinimo, vėl neleido susirinkusiesiems ten būti.