Kreipdamasis per valstybinę televiziją 75 metų prezidentas sakė, tad taip pat bus paleisti vyriausybė ir parlamentas – Nacionalinis Susirinkimas.

„Būtent šią akimirką, dėkodamas Malio žmonėms už palaikymą per šiuos ilgus metus ir už jų prisirišimo šilumą, norėčiau pranešti jums apie savo sprendimą atsisakyti pareigų“, – sakė I. B. Keita.

„Nenoriu, jog būtų pralietas kraujas, kad aš išlaikyčiau valdžią, – kalbėjo jis. – Aš nusprendžiau pasitraukti iš pareigų.“

Šis jo pareiškimas pasirodė maištaujantiems kariams antradienį sulaikius I. B. Keitą ir premjerą Boubou Cisse (Bubu Sisę).

Didelė politinė krizė Malyje tęsiasi daug mėnesių, opoziciniam Birželio 5-osios judėjimui nuožmiai spaudžiant I. B. Keitą atsistatydinti.

Protestuotojai žinią apie prezidento pasitraukimą sutiko džiugiai, tačiau buvusiai Malio kolonijinei valdytojai Prancūzijai ir kitoms sąjungininkėms bei užsienio šalims ši žinia sukėlė nerimą.

Jungtinių Tautų Saugumo Taryba trečiadienio popietę planuoja uždarą posėdį, kuriame bus aptarta padėtis Malyje, kur JT turi 15 600 žmonių taikos palaikymo misiją.

I. B. Keita, kuris buvo demokratiškai išrinktas 2013-aisiais ir perrinktas po penkerių metų, liko nedaug pasirinkimo po to, kai maištininkai perėmė svarbios karinės bazės Katyje kontrolę, o paskui išvyko į sostinę Bamaką, kur sulaikė prezidentą ir premjerą.

Trečiadienį kariai padėties kol kas nekomentavo.

2012 metais Malyje įvykęs karinis pučas, atvėręs kelią I. B. Keitai į prezidento postą, irgi prasidėjo Kačio bazėje.