„SVT IT saugumo departamentas nustatė, kad „TikTok“ programėlė pasiekia daugiau informacijos, nei, kaip manoma, yra būtina“ programėlės savininkei Kinijos bendrovei „ByteDance“, rašoma SVT interneto svetainėje.

„Todėl SVTA nusprendė neleisti darbuotojams turėti „TikTok“ programėlės tarnybiniuose telefonuose“, – sakoma pranešime.

Apie šį sprendimą darbuotojai buvo informuoti elektroniniu paštu.

Anksčiau šį mėnesį tokį patį draudimą įvedė Švedijos radijas, nes programėlė esą „neatitinka mūsų darbo priemonėms, tokioms kaip išduoti tarnybiniai telefonai, keliamų saugumo reikalavimų“, – pirmadienį naujienų agentūrai AFP sakė ST atstovas Claesas Bertilsonas.

„TikTok“ platforma pastaruoju metu tapo vienu iš geopolitinės įtampos židinių.

Birželio pabaigoje Indija uždraudė 59 Kinijos programėles mobiliesiems įrenginiams, įskaitant „TikTok“, kilus antikiniškoms nuotaikoms po Indijos ir Kinijos karių susidūrimo pasienyje Himalajų regione.

JAV prezidentas Donaldas Trumpas yra sakęs, kad Kinija gali pasinaudoti „TikTok“, kad stebėtų federalinių darbuotojų buvimo vietą, rinktų informaciją apie žmones su tikslu juos šantažuoti ir vykdytų ekonominę žvalgybą.

D. Trumpas uždraudė „TikTok“ veiklą Jungtinėse Valstijose ir nurodė šios platformos savininkei „ByteDance“ parduoti savo programėlės „Musical.ly“, kurią bendrovė anksčiau įsigijo ir sujungė su „TikTok“, akcijas.

Tuo metu Kinija pirmadienį pasmerkė Vašingtoną už „skaitmeninę kanonierių diplomatiją“ (angl. digital gunboat diplomacy).