Pasak jo, vyriausybė tarėsi dėl galimybės atidaryti sieną Baltarusijos piliečiams, tačiau tai bus daroma laikantis atitinkamų COVID-19 prevencijos priemonių ir epidemiologinių saugumo reikalavimų.

E. Rinkevičius sakė nemanantis, kad Latvija sulauks daug prieglobsčio prašytojų iš Baltarusijos, tačiau, pasak jo, viskas priklauso nuo tolesnės įvykių eigos.

Latvijos užsienio reikalų ministras taip pat išreiškė viltį, kad protestuotojų, besipiktinančių rugsėjo 9-ąją Baltarusijoje vykusių prezidento rinkimų galimai suklastotais rezultatais, persekiojimas baigsis.

Po prieštaringai vertinamų rinkimų dar nė vienas Baltarusijos pilietis nėra paprašęs politinio prieglobsčio Latvijoje.

Be to, Latvija skirs 150 tūkst. eurų pilietinės visuomenės Baltarusijoje palaikymui, po kabineto posėdžio paskelbė ministras pirmininkas Krišjanis Karinis.

Pasak jo, Latvijos vyriausybė palaiko baltarusių tautos troškimą gyventi laisvoje ir demokratiškoje šalyje.

E. Rinkevičius nurodė, kad Užsienio reikalų ministerija susitiks su nevyriausybinių organizacijų, susijusių su Baltarusija, atstovais. Susitikime bus kalbama apie galimų būsimų projektų, kurios ketinama finansuoti, kryptį.

„Viena iš krypčių – juridinės pagalbos teikimas asmenims, prieš kuriuos vyksta baudžiamasis procesas, o taip pat – parama žiniasklaidos priemonėms. Bet šis klausimas dar atviras“, – sakė ministras.