Antskrydis, apie kurį pranešė ir valstybinė Sirijos naujienų agentūra SANA, surengta po to, kai Damasko režimo kariai patikros punkte neleido pravažiuoti JAV vadovaujamos koalicijos patruliui, pranešė karą Sirijoje stebinti organizacija „Syrian Observatory for Human Rights“ (SOHR).

„Vienas karys tapo kankiniu ir dar du buvo sužeisti, kai JAV orlaivis puolė kariuomenės patikros punktą“, – skelbė SANA, pateikusi mažesnį aukų skaičių.

SANA skelbė, kad antskrydis surengtas „į pietryčius nuo Kamišlio, po to, kai patikros punkte neleista JAV konvojui pravažiuoti“.

Pirmadienio antskrydis buvo pirmasis toks aukų pareikalavęs incidentas per pusę metų, teigė SOHR, nors įtampą keliantys veiksmai šioje teritorijoje nėra retenybė dėl itin sudėtingos saugumo situacijos.

Šioje teritorijoje Sirijos šiaurės rytuose yra dislokuotos kurdų, JAV vadovaujamos koalicijos, Rusijos ir Sirijos Vyriausybės pajėgos.
JAV vadovaujama koalicija, kuri yra kurdų Sirijos demokratinių pajėgų sąjungininkė, kol kas nepateikė komentaro apie incidentą.