Pasak stebėtojų, taip jis reagavo į spekuliacijas, kad Rusija gali įsikišti į įvykius Baltarusijoje, remdama prezidentą Aliaksandrą Lukašenką, kuris yra šalyje vykstančių protesto akcijų taikinys.

A.Babišas taip pat parašė, kad keturios Višegrado šalys (Čekija, Lenkija, Slovakija ir Vengrija) ir Baltijos valstybės čia „turi atlikti savo vaidmenį“.

Vėliau sekmadienį feisbuke paskelbtame vaizdo įraše jis pareiškė, kad Baltarusiją po rugpjūčio 9 d. įvykusių rinkimų ištiko katastrofa.

„Tai, kas ten vyksta, - absoliuti katastrofa, - sakė Čekijos vyriausybės vadovas. – Kaip tik dabar paaiškės, ar tai baigsis, kaip pas mus 1989 metais, aksomine revoliucija, ar bus surengti laisvi rinkimai be diktatoriaus manipuliacijų“. Bet jis neatmetė, kad įvykiai gali klostytis ir pagal 1968 metų scenarijų.

Europos Sąjunga gavo šansą aktyviai pasireikšti. Europa turi nedelsti. Mes neturime laiko“, - pabrėžė A. Babišas.

Pasak Čekijos premjero, A. Lukašenka grasindamas atleidimais privertė valstybės tarnautojus sekmadienį susirinkti į mitingą jam remti. „Manipuliavimas žmonėmis, interneto išjungimas, žurnalistų suėmimas, nekaltų žmonių mušimas – visa tai yra nepriimtina“, - pažymėjo A. Babišas.