Politikė teigia, kad balsavimo vietose, kur balsai nebuvo klastojami, ji surinko nuo 60 iki 70 proc. balsų, o vienoje apylinkėje – net 90 proc. „Baltarusiai niekada daugiau nenorės gyventi su ankstesne valdžia – jo pergale dauguma netiki“, – teigia S. Cichanouskaja.

Politikė padėkojo jėgos struktūrų pareigūnams, nesiėmusiems smurto, ir streikuoti nusprendusioms bendrovėms. Anot S. Cichanouskajos, ji palaiko tik taikius kovos už savo teises būdus.

„Mieli draugai! Per pastaruosius kelis mėnesius mes padarėme neįmanomą dalyką. Dar prieš pusę metų niekas netikėjo, kad baltarusiai gali susivienyti ir senajai valdžiai ištarti griežtą „Ne“. Bet tai įvyko. Atėjome prie balsadėžių ir pasirinkome – pagal įstatymus, taikiai ir oriai“, – sako S. Cichanouskaja.

„Visada kalbėjome apie tai, kad savo pasirinkimus reikia ginti tik pagal įstatymus, tik taikiais būdais. O taikų piliečių išėjimą į gatves valdžia pavertė kruvinu karu. Situacija kritinė. Su didžiuliu skausmu stebiu, kas pastarosiomis dienomis vyksta mūsų šalyje. Man, esu tikra, visiems mums – permainų šalininkams – pats vertingiausias dalykas yra žmogaus gyvybė. Turime nutraukti smurtą Baltarusijos miestų gatvėse. Raginu valdžią liautis ir įsitraukti į dialogą. Prašau visų miestų merus rugpjūčio 15-16 dienomis surengti taikių masinių mitingų“, – toliau dėstė ji.

„Mūsų miestų gatvėse – naujos taikios akcijos: „solidarumo grandinės“, į kurias jungiasi moterys, nešinos gėlėmis. Absoliučiai nekaringos. Jos visam pasauliui byloja: mes, baltarusiai – atviri, sąžiningi žmonės ir mes prieš bet kokį smurtą ir prievartą. Dėkoju pareigūnams, nepaklususiems nusikalstamiems įsakymams prieš savus žmones. Noriu padėkoti tiems, kas nepabūgo ir pradėjo streikuoti. Ačiū Baltarusijos metalurgijos gamyklai, Minsko elektrotechnikos gamyklai, Minsko automobilių gamyklai, IT bendrovėms iš Aukštųjų technologų parko ir visiems kitiems prisijungusiems kolektyvams. Kartu apginkime savo pasirinkimą“, – sako kandidatė į Baltarusijos prezidento postą.

S. Cichanouskaja po vaizdo įrašu kviečia žmones pasirašyt, kad balsavo už ją: „prašau, nelikite nuošalyje. Jūsų balsai turi būti išgirsti“.

Baltarusiją nuo sekmadienio vakaro krečia dideli protestai prieš rinkimų rezultatus, kuriuos opozicija laiko suklastotais. Oficialūs negalutiniai rezultatai rodo, kad A. Lukašenka surinko 80,08 proc., o S. Cichanouskaja - 10,9 proc. balsų.

Milicijai brutaliai malšinant opozicijos protestus buvo sulaikyta apie 6,7 tūkst. žmonių, šimtai buvo sužeisti, taip pat pranešama apie du žuvusius žmones.

Daugelis iš sulaikymo izoliatorių paleidžiamų žmonių pasakojo arešto metu buvę mušami, kankinami ir žeminami.

Delfi primena, kad Baltarusijos opozicijos kandidatė prezidento rinkimuose S. Cichanouskaja šiuo metu yra Lietuvoje.

Kad ji atvyko į Lietuvą, BNS antradienį sakė užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius.

„Ji atvyko į Lietuvą ir šiuo metu yra saugi“, – BNS sakė ministras.

S. Cichanouskaja pirmadienį atsisakė pripažinti Baltarusijos prezidento Aleksandro Lukašenkos pergalę prezidento rinkimuose. Ji paskelbė laikanti save rinkimų nugalėtoja ir paragino jį perduoti valdžią. Baltarusijoje kelis naktis vyko protesto akcijos prieš rinkimų rezultatų klastojimą.

Anglų kalbos mokytojos kvalifikaciją turinti 37 metų S. Cichanouskaja prezidento rinkimuose nusprendė bolatiruotis, kai buvo areštuotas jos vyras populiarus tinklaraštininkas Sergejus Cichanouskis. Pergalės atveju ji žadėjo surengti naujus laisvus rinkimus.

Pastarąją savaitę taip pat buvo areštuota nemažai jos štabo narių.