„Galiu patvirtinti, kad buvo priimtas sprendimas išsiųsti tris Rusijos Federacijos ambasados Slovakijoje darbuotojus“, – naujienų agentūrai AFP sakė Užsienio reikalų ministerijos spaudos skyriaus vadovas Jurajus Tomaga.

„Remiantis Slovakijos žvalgybos tarnybų informacija, jų veikla prieštaravo Vienos konvencijai dėl diplomatinių santykių“, – pridūrė jis.

Pasak J. Tomagos, Slovakijos konsulato Sankt Peterburge išduota viza buvo „neteisėtai panaudota ir sunkus nusikaltimas buvo padarytas kitos NATO ir ES valstybės narės teritorijoje“.

Ministerijos atstovas nepateikė daugiau detalių.

Maskva pareiškė, kad į išsiuntimą sureaguos „panašiai“, pranešė rusų žiniasklaida.

Slovakijos dienraščio „Dennik N“ žiniomis, pernai Slovakijos konsulatas Sankt Peterburge išdavė vizas, leidusias įvažiuoti į Europos Sąjungą vienam Rusijos piliečiui, kuris vėliau, kaip įtariama, nužudė Sakartvelo pilietį Zelimchaną Changošvilį Berlyno Tyrgarteno parke.

Vokietijos policija netrukus po šaudynių sulaikė įtariamąjį, o prokurorai apkaltino Rusiją užsakius žmogžudystę. Maskva tokį teiginį atmetė ir pavadino „nepagrįstu“.

Tiriamosios žurnalistikos tinklalapis „Bellingcat“ anksčiau identifikavo įtariamąjį kaip Vadimą Krasikovą. Leidinio teigimu, jis yra samdomasis žudikas, užaugęs sovietų Kazachstane ir paskui persikėlęs į Sibirą.