„Šiandien mes klausomės žmonių ir jų reikalavimų patraukti atsakomybėn už nelaimę atsakingus asmenis“, – sakė jis per televiziją ir dėl rugpjūčio 4 dienos sprogimo kaltino „korumpuotą“ politinę klasę, kuri daugiau nei 30 metų valdė Libaną.

„Todėl šiandien skelbiu apie vyriausybės atsistatydinimą“, – pridūrė H. Diabas.

Kiek anksčiau apie ministrų kabineto atsistatydinimą pranešė sveikatos ministras Hamadas Hassanas.

Naujiena apie vyriausybės atsistatydinimą buvo džiugiai sutikta šiauriniame Tripolio mieste, tačiau nemanoma, kad tai atitiks ilgalaikius libaniečių lūkesčius.

Net ir kalbant H. Diabui, Beiruto centre vyko protestuotojų susirėmimai su saugumo pajėgomis. Sostinėje trečią vakarą vyko protestai, kuriuose reikalaujama nutraukti įsitvirtinusią politinę sistemą, kuri plačiai laikoma nekompetetinga ir korumpuota.

Prancūzija, kurios prezidentas Emmanuelis Macronas apsilankė Beirute po sprogimo, paragino Libaną „greitai suformuoti“ naują vyriausybę.

„Turi būti išklausyti libaniečių išreikšti siekiai dėl reformų ir valdymo“, – teigė Prancūzijos užsienio reikalų ministras Jeanas-Yves'as Le Drianas.

Praeitą antradienį driokstelėjo milžiniškas sprogimas Beiruto uoste, kur buvo sandėliuojama amonio salietra. Sprogimas užmušė mažiausiai 160 žmonių, dar apie 6 000 sužeidė ir apie 300 tūkst. gyventojų paliko be namų.