„Skundas pateiktas dėl išaiškintų įstatymų pažeidimų skaičiuojant balsus, reikalaujama juos perskaičiuoti. Jei pakartotinis balsų skaičiavimas neįmanomas, rinkimai atskirose apylinkėse turi būti pripažinti negaliojančiais“, – sakė ji.

S. Tichanovskaja anksčiau pirmadienį pareiškė, kad jos rinkimų štabas įrodinės, kad vyko didelio masto rinkimų falsifikacija, ir pateiks skundą CRK dėl oficialių rezultatų.

CRK skelbiami preliminarūs rinkimų rezultatai rodo, kad su 80,08 proc. balsų dabartinis prezidentas Aleksandras Lukašenka užsitikrino šeštą kadenciją, o S. Tichanovskaja esą surinko 10,09 proc. balsų.

Opozicija teigia, kad rezultatai buvo suklastoti.

Sekmadienio vakarą į Minsko ir kitų Baltarusijos miestų gatves protestuoti išėjo opozicijos šalininkai, kilo protestuotojų susirėmimų su milicija.

Žmogaus teisių gynėjai praneša, kad per susirėmimus Minske ir kituose miestuose nukentėjo dešimtys protestuotojų, taip pat skelbiama apie vieno žmogaus žūtį.

Tuo metu Vidaus reikalų ministerija pirmadienį paskelbė, kad per neramumus šalies miestuose buvo sužeisti 39 teisėsaugos pareigūnai ir daugiau kaip 50 civilių, buvo sulaikyta apie 3 000 žmonių, iš jų apie tūkstantis – Minske.

Baltarusijos tyrimų komitetas pirmadienį ryte pranešė pradėjęs baudžiamąjį tyrimą dėl masinių riaušių ir jėgos naudojimo prieš milicijos pareigūnus.