„Yra aštuoni žuvusieji: du Nigerio gyventojai, gidas ir vairuotojas, o kiti šeši yra prancūzai“, – naujienų agentūrai AFP sakė Tilaberio regiono gubernatorius Tidjanis Ibrahimas Katiella.

Prancūzija patvirtino, kad tarp žuvusiųjų per išpuolį yra jos piliečių, tačiau nepaskelbė tikslaus skaičiaus.

Prancūzijos humanitarinės organizacija ACTED savo ruožtu patvirtino, kad tarp žuvusiųjų per turistinę išvyką yra jos darbuotojų.

„Tarp Nigeryje nužudytų aštuonių žmonių keletas yra ACTED darbuotojai“, – teigė nevyriausybinės organizacijos teisininkas Josephas Brehamas.

Manoma, kad tai yra pirmas toks išpuolis prieš vakariečius šiame regione, kuris pritraukia turistus dėl unikalios Vakarų Afrikos žirafų populiacijos.

„Valdome situaciją, daugiau informacijos pateiksime vėliau“, – sakė gubernatorius, neatskleisdamas, kas galėjo surengti šį išpuolį.
AFP šaltinis Nigerio aplinkosaugos tarnyboje teigė, kad išpuolis vyko sekmadienį apie 11.30 val. vietos laiku (13.30 val. Lietuvos laiku), maždaug už 6 km į rytus nuo Kourė miesto.

„Dauguma aukų buvo nušautos. Įvykio vietoje mes radome tuščią apkabą“, – teigė šaltinis.

Pasak jo, viena moteris sugebėjo pabėgti nuo užpuolikų, tačiau jie ją pasivijo ir nužudė.

„Nežinome užpuolikų tapatybės, bet jie atvažiavo motociklais per krūmynus ir laukė, kol pasirodys grupė“, – sakė šaltinis.