Oro bendrovės „Air India Express“ lėktuvas „Boeing 737“ skrido specialiuoju reisu iš Dubajaus, gabendamas Indijos piliečius, įstrigusius užsienyje dėl koronaviruso pandemijos. Vėlai penktadienį leisdamasis Korikodo oro uoste Keralos valstijoje lėktuvas, kuriame buvo 191 keleivis ir įgulos narys, nučiuožė nuo tako galo, nukrito nuo aukšto pylimo ir perlūžo, nurodė įvykių liudininkai.

„Ištekėjo degalai, todėl stebuklas, kad lėktuvas neužsidegė – tuomet aukų būtų buvę daug daugiau“, – įvykio vietoje sakė vienas aukšto rango gelbėjimo tarnybų pareigūnas.

34 metų keleivis Renjithas Panangadas pasakojo, kaip lėktuvas nutūpė, o paskui viskas pasidarė „tamsu“.

„Po sudužimo atsidarė evakuacinės durys, ir aš kažkaip iššliaužiau lauk“, – naujienų agentūrai sakė sužeistas vyras, gydomas vienoje Korikodo ligoninėje.

„Priekinės lėktuvo dalies nebebuvo – jos visai nebebuvo. Nežinau, kaip man pavyko, bet esu dėkingas [kad išsigelbėjau]. Iki šiol esu sukrėstas“, – kalbėjo jis.

Civilinės aviacijos ministras Hardeepas Singhas Puri sakė, kad per naktį katastrofos aukų padaugėjo iki 18.

Tarp žuvusiųjų yra abu pilotai, 10 mėnesių kūdikis ir 1,5 metų vaikas, rodo ligoninės paskelbtas sąrašas. Mažiausiai 15 žmonių patyrė kritinių sužalojimų, pridūrė gydytojai.

Korikodo oro uostas laikomas sudėtingu besileidžiantiems lėktuvams, nes jis įrengtas ant iškilumos, o prie jo galo yra status šlaitas.

Pastarosiomis dienomis Keraloje smarkiai lijo. Prieš nutupiant minėtam laineriui Korikode lijo jau kelias valandas.

Indijos žiniasklaida citavo skrydžių valdymo pareigūnus ir vieną skrydžių stebėjimo tinklalapį, kurių duomenys rodo, jog „Boeing 737“ oro uostą dukart apskrido ratu, nepavykus nusileisti, ir sudužo trečią kartą mėgindamas nutūpti.

Tupiantį lėktuvą gūsingas vėjas smarkiai blaškė, likę gyvi žmonės pasakojo Indijos televizijai.