„Mano namiškiai susirgo, ir turėjau su jais važiuoti į ligoninę, į KT [kompiuterinę tomografiją]. Tuomet man gydytojas [pasakė]: „Alesandrai Grigorjervičiau, mielasis, juk jūs vaikščiodamas persirgot šiuo koronavirusu“... Ir rodo – štai čia židinys, štai čia židinys“, – ketvirtadienį paskelbtame interviu ukrainiečių žurnalistui Dmitrijui Gordonui sakė Baltarusijos lyderis.

„Patikrino. Pas mane – pliusas ir pas maniškius – pliusas“, – pridūrė jis.

A. Lukašenka pridūrė linkstąs manyti, kad „vis dėlto man jį [koronavirusą] pakišo. Ir dabar pradeda ieškoti momento, kada tai įvyko.“

Pasak prezidento, sužinojus apie savo ligą „panikos nebuvo“.

Liepos 28-ąją A. Lukašenka, siekiantis būti perrinktas šeštai kadencijai per ateinantį sekmadienį vyksiančius rinkimus, pareiškė, kad sirgo koronavirusine infekcija COVID-19, bet jam esą pasireiškė besimptomė šio susirgimo forma.

Kalbėdamasis su D. Gordonu A. Lukašenka sakė negalėjęs užkrėsti Rusijos prezidento Vladimiro Putino, kai dalyvavo birželio 24-ąją Maskvoje surengtame Pergalės dienos parade ir per birželio 30-ąją įvykusį kitą jųdviejų susitikimą.

Per visą infekcijos plitimo Baltarusijos teritorijoje laikotarpį COVID-19 buvo nustatyta 68,5 tūkst. žmonių, iš kurių 580 mirė.